8.20.2008

Strejk

Lärarna på mitt universitet strejkar i dag och jag fick en dags ledighet. Australierna är inte ett strejkande folk och det är den första strejken jag stött på under min tid i Australien. Dessutom är det mycket strukturerat och jag fick besked om den redan igårkväll så att jag dessutom fick sovmorgon.

Annat var det i Frankrike. Antalet möjliga och omöjliga strejker som jag upplevt är klart fantastiska. Tåg, tunnelbanor och flyg strejkade garanterat kring lov och helger. Posten försvann också under regelbundna strejkperioder.

Till de mer våldsamma strejkerna var universitetsstrejkerna under våren 2006. En dag när jag kom till arbetet på universitet var dörrarna kedjade och stämningen var argsint. Strejkerna drog ut på tiden och jag åkte till Paris och fastnade mitt i manifestationerna under en shoppingrunda.

En av de mer originella strejkerna var när bankomatpåfyllarna försvann. Stadens bankomater tömdes rekordsnabbt och att få tag i kontanter blev omöjligt. Den strejken varade dock inte länge. Men den värsta av dem alla var när sopgubbarna gick i strejk. Stanken var fruktansvärd och det var bokstavligen till att kliva över sopberg längs med trottoarerna.

2 comments:

Owe said...

Har du fått i muttern till varmvattenintaget ännu ?

Eller har strejken smittat av sig ?

Anne said...

På lördag om allt går som det ska.