1.01.2010

När maskerandet är roligare än maskeraden

”I can tell you’re on the guestlist darling”, sa bouncern och öppnade avspärrningen till den röda mattan och i foajén möttes jag av ett hav av män i kostymer och 20-talshattar samt kvinnor i charlestonklänningar och hårband.

Det var burleska framträdande mest hela kvällen och damer med knappar över bröstvårtorna och strumpband och volangtrosor minglade i rummet. En kvinnlig svärdslukerska i underkläder gick upp på scen och började svärdshowen och jag tänkte högt. ”Hon måste vara fantastiskt bra på blow jobs”. ”Precis min tanke”, sa den gifte mannen intill mig. Om det fanns otaliga kvinnliga framträdande fanns det bara två som inkluderade män, ett med tre gaygrabbar, ett med en dvärg.

Stod vid speglarna på damernas och satte på mer läppstift när en okänd kvinna i korsett började småprata. Hon berättade att hon hade gått en kurs i burleskt uppförande, som att dricka te elegant, ta av sig nätstrumporna förföriskt snabbt samt dansa charleston. Hon frågade om jag ville pudra näsan; jag tackade nej. Hon drog in och sade sedan att hon tyckte det var oartigt att inte fråga. Kanske ingick det också i kursen.

Jag höll mig till bubblet och en vän till en vän envisades med att vilja köpa drinkar. Fick han inte eftersom han också envisades med att lägga händerna över mina höfter. Jag känner honom inte direkt, men känner igen honom sedan fester. ”Vi har träffats fem gånger”, sa han. Jag mindes inte hans namn och försök att få en oövervinnelig hög man att förstå att man inte är intresserad.

Så man går undan men i nästa stund kom ett ”varför har du ingen korsett. Jag kan se dig i det och det skulle vara så hett”. Tog irriterat bort händerna ännu en gång och gick för att leta upp Suzy på dansgolvet, frågade efter henne. ”Det är nästan midnatt, var tror du hon är?”.

Pussandes på sin fästman såklart, såg jag och log. Stod omringad mellan en massa par, skålade in nya året och kände mig jävligt ensam. Kände händer igen och ett ”har du fått någon nyårskyss än”, sa han och lutade sig in. Jag lutade mig bort, hade fått nog och promenerade hem i ösregnet.

3 comments:

egoistiska egon said...

vad du råkar ut för jobbiga människor hela tiden :(

och gott nytt år!

Pernilla said...

Gott nytt år! Låter som att festen var lite sisådär. Pudrade människor och bläckfiskarmar. Uää.. Jag firade in nya året med lite Audrey Hepburn och Breakfast at Tiffany's. Helt solokvist. Men det funkade. Jag är inte så mkt för nyår iaf.

Anne said...

Gott nytt år Egon.

Pernilla, jag föredrar verkligen privata fester på nyår. Service och priser är därefter om man går ut, men bara ett par kvarter hem. Alltid något.