1.16.2010

Great

Anlände till den nyöppnade trendiga restaurangen och sade namnet på den tjej vars födelsedag vi firade. Servitören visade mig till ett bord för 20 personer. ”Du är först”, sa han. Great, speciellt när jag medvetet var en kvart försenad.

Beställde in ett glas vin och tittade igenom den glesa menyn. Ett par personer anlände och de upprepade namnet på min vän. ”Ja, men hon är några minuter sen”, sade jag. Den andra kvinnan frågade om vi hade träffats. ”Nej, tror inte det” och presenterade mig. Hon frågade mig om jag hade rätt bord, att det var hennes födelsedagsfest. Hon hade samma namn som min vän. Great.

Bokningen till min vän var i hennes pojkväns namn och jag blev visad till ett annat bord. Då kom en man som bjöd ut mig på ett halvtaskigt sätt och som jag sedan dess har undvikit. Nu satt han och jag vid de vita dukarna och försökte lättsamt småprata. Jag pratade oavbrutet.

Sällskapet anlände, men inte alla och vi väntade fortfarande på fyra personer. Något hade blivit fel med bokningen och vi saknade tre platser och restaurangen var fullbokad. En tölp, som jag aldrig träffat, inledde med att säga till värdinnan att hon hade läppstift på tänderna. Han tyckte att vi skulle ta en taxi till en förort och byta restaurang. Jag log och sade att klockan åtta en lördagkväll är det inte självklart att få ett bord till tio personer på en bättre restaurang utan reservation.

Lösningen blev att flytta över till baren, tog med mitt knappt rörda vinglas och satte mig, lyfte glaset och skulle just dricka när personen intill mig råkade stöta till mig. Eftersom jag höll på att tappa glaset försökte jag reflexmässigt lyfta glaset, bara att vinet åkte UPP ur glaset och hamnade i mitt vänsteröga.

Ursäktade mig med rinnande mascara längs med kinden och försökte tvätta upp mitt rödflammiga brännande öga. Har aldrig någonsin fått vin i ögat och det är inte att rekommendera.

Tillbaka till baren och det enda vegetariska på menyn var en tomat-, och ostpizza. Jag försökte förhandla till något tillägg men icke. Väntade i baren inklämd mellan två par som pratade med varandra och mannen intill mig var förkyld och upprepat snöt sig högt och intensivt.

Maten kom in och jag hade inte ätit tidigare och började äta. Det första jag såg var ett svart hårstrå (jag är blond) över pizzan. Great. I vanliga fall hade jag bara skickat ut maten, men vi hade redan väntat väldigt länge och jag tänkte inte äta en hel pizza ändå, så jag bet ihop och började äta från andra sidan.

Mannen intill mig fortsatte hosta och snyta sig. Sedan fick han för sig att prata/skrika med en man på andra sidan av mig. Jag kände något vått på handen, en gång, sedan igen och tänkte, jaha nu får jag hans saliv på händerna också. Tittade ner och såg att jag hade en bit av hans utspottade ruccola på handen. Jag lade ner besticken och ursäktade mig med att jag inte mådde bra.

Det gjorde jag inte heller. Jag mådde illa, men mer beroende på att jag sovit tre timmar natten innan, inte ätit och jag gick ut i den regniga sommarkvällen och promenerade hem.

5 comments:

Miss Upsey Daisy said...

Lät verkligen som en sådär kväll.

* said...

HAHA - herregud.

Pernilla said...

Åh stackare. Ibland går allt åt skogen på samma gång. Jag har fått champagne i ögat. Det svider värre än något annat jag fått i ögat, så jag förstår upplevelsen.

Pernilla said...

Åh stackare. Ibland går allt åt skogen på samma gång. Jag har fått champagne i ögat. Det svider värre än något annat jag fått i ögat, så jag förstår upplevelsen.

Anne said...

Miss Upsey Daisy, har definitivt haft bätre kvällar.

*, ja vad säger man. Min syster ringde när jag var på väg hem från restaurangen och hon skrattade så mycket att jag inte kunde låta bli att göra detsamma.

Pernilla, haha, sjukt. Jag förstår fortfarande knappt hur det gick till.