5.10.2008

90

Finaste mormor fyller 90 år i dag och jag skulle göra vad som helst för att vara med på hennes cocktailbjudning. Stor fest med bländande silverbrickor, danskt porslin och gnistrande glas att skåla i.

Mormor berättade längtansfyllt om gästerna som skulle komma. Hon talade om kläderna hon skulle ha på sig, en dräkt i svart och vitt med linning i pärlor. Stilen sitter i fingerspetsarna som den alltid har gjort. Älskade mormor.

(Och här kommer dagens etikettips. Glaset hålls i skaftet och inte i kupan. Som andra etikettregler grundar de sig i logiska förklaringar. Håll i kupan och champagnen eller vinet värms upp, smakar sämre. Voilà.)

90 years

6 comments:

Peter Madison said...

He...du har en väldigt cool mormor!!
Hon ser inte ut att vara 90...no way!

EvaP said...

Vacker mormor och tack för tipset om glaset - jag har inget sådant med mig i bagaget och tycker det är pinsamt att jag inte kan. Trots allt är jag 52 och borde ha kunnat, det finns en förklaring men den struntar jag i just nu. Istället ser jag att jag har lärt mig det som borde vara sunt förnuft.

Nåja. Var sak har sin tid.

* said...

jag önskar att min mormor fått bli 90 år. men det är få förunnat. din mormor ser fantastisk ut. stark och sympatisk.

Anne said...

Peter, hoppas jag ser ut så när jag är 90.

Eva, Ribbings böcker är att rekommendera om du vill läsa på. bara att följa andra om du är osäker, eller gör tvärtom. Sätt på en dryg min, know the rules to break the rules typ.

*, mmm, stark men ödmjuk. Snällast man kan tänka.

Mård said...

Ni är lika. Samma leende. Fint=)

Anne said...

Mård, jag har hennes lilla mun så det kan stämma.