7.30.2007

Kroki i Stockholm

I Melbourne gick jag ofta på krokimålning och det är otroligt lärorikt oavsett vilken nivå man är på. Grace och jag gick ibland tillsammans även om hon har flera år på konstfack och hennes målningar är något helt annat. Efter klasserna brukade vi ta bilen till någon restaurang i Fitzroy och käka och dricka vin.

Grace berättar att hon och Deanna har börjat gå på krokimålning på ett nytt trendigt galleri i stan. Hade jag varit i Melbourne hade jag naturligtvis också följt med och jag saknar. Saknar mina vänner, saknar tecknandet.

Men nu är jag i Sverige och istället för att gnälla över saker jag saknar försöker jag googla rätt på krokimålning i Stockholm. Ironiskt nog kommer min egen blogg och samtal jag och Susanna har haft om ämnet upp. Tyvärr har jag just ingen större koll på kroki i Stockholm.

Jag vet att en del av er håller på med konst, är det någon som har några förslag på kroki i Stockholm? Spelar ingen roll om de är lärarledda eller inte.

9 comments:

egon said...

jag kan fråga min pappa om du vill? nu är det visserligen ett par år sedan han jobbade i sthlm, men jag kan höra.

Anne said...

Ja gärna.

Susanna said...

Vilken ironi att vårt samtal dök upp! Vet att Kulturhuset i Stockholm har öppen kroki.
Här kan du läsa mer! Kan också tänka mig att t.ex. Folkuniversitetet har kurser. Själv stod jag modell i Umeå, så Stockholms krokiliv är okänd mark.

Laanna said...

Åhå. Det där med öppen kroki lät ju lite intressant...man får komma och gå som man vill liksom.

Anne said...

Susanna, lysande och i stan också. Synd bara att jag kommer arbeta en del kvällar, men sen hoppas jag.

Laanna, öppen är bäst och det är bra att det är två timmar. Du får flytta till stan och hänga med!

Anonymous said...

www.kyo.se har öppen kroki på onsdagskvällar från första veckan i september

Anne said...

Tack anon!

the afro said...

jag och mina polare har ett litet konstsällskap och vi har lång kroki ( 20 - 30 min per pose ) i sollentuna vi syslar även med "förbjuden konst" graffiti och streetart, psykadelisfuturis och annan abstrakt konst. vi har tyvär ingen telefon jsut nu men jag brukar på på krokin i kulturhuset men de har juh vart sommar stängt så de har inte blivit nått på sista tiden men vi kanske ses där // kille med afro ^^ kolla gärna bilder på min sida

Anne said...

Ok Afro.