7.17.2007

Försvunnen

Min resväska är fortfarande försvunnen och jag ringde och kollade upp vad som gällde på försäkringen. När resväskan har varit borta i sex timmar får man handla för 2000 kronor. Om väskan fortfarande är försvunnen efter 24 timmar får man handla för ytterligare 5000 kr. Vi talar kläder och skor för 7000 kr, om. Om resan är inhandlad i ett skandinaviskt land och avfärd har startat där. Det gjorde inte min resa och följden är att jag inte får ut någonting alls. Och jag som verkligen behöver köpa nytt.

Ärligt talat är jag mest orolig över mina skinnstövlar som jag lade ner i väskan plaskvåta efter att ha varit ute i regnet. Jag hoppas att jag inte får tillbaka min resväska med ett par mögliga stövlar om några dagar.

9 comments:

Miss Upsey Daisy said...

Vilken sortst kort betalade du med? Antar att du inte hade ett svenskt bankkort? Annars finns det ju reseförsäkring där..

BTW. Ska du på festivalen i GBG? Way out west? Skulle själv gå om jag inte skulle till Malaysia dagen efter...

Anne said...

Miss Upsey Daisey: Det dumma var att jag betalade resan med mitt svenska bankkort och inte mitt australiska, annars hade ersättningen löst ut skulle jag tro.


Jag vill till Way out West, men det är större släktfirande på annan håll och jag tror inte att det är läge att dra till Göteborg. Men jag vill.

Miss Upsey Daisy said...

Gav dig bolaget det svaret? Att resan var tvungen att starta i ett skandinaviskt land? Eller har du pratat med ditt hemförsäkringsbolag?

Har du handelsebanken?

Miss Upsey Daisy said...

Kikade villkor och ser att det står skandinaviskt land ....

Tråkigt. Men väskan kan fortfarande dyka upp?

Anne said...

Du verkar ha koll! Nej, banken är Nordea. Hemförsäkringen har jag faktiskt inte kollat, men du har såklart rätt. Där har jag också någon slags försäkring. Ska kolla upp det nu. Tack vännen för tipset!

Jag är inte så orolig att väskan inte kommer eftersom de visste att den var i London när jag anmälde den försvunnen. Det verkar bara ta lite längre tid, hoppas jag i all fall.

Peter Madison said...

Flygresestrul är nästan onödigt jobbigt. Hoppas det fixar sig till slut!

becca said...

surt med reglerna.
antagligen och förhoppningsvis kommer din väska fram med intakt innehåll snart. det brukar ju sällan vara så att väskor står ute någon längre tid, utan snarare ställs på vagnar lite här och var inomhus under längre perioder. men det är ju ovanligt mycket problem på världens stora flygplatser nu när det gäller bagage och förseningar, tråkigt att även du skulle drabbas av det.

Owe said...

Snälla resväska kom tillbaka
till Anne.

Anne said...

Peter, onödigt jobbigt bara.

Bacca, köerna var långa till anmälan om försvunnet bagage. Mycket strul.

owe, det gör den säkert.