4.06.2007

Happy birthday love

Happy birthday love, viskade han och jag mötte yrvaket ett par ögon som glimmade i den nedsläckta lägenheten. Jag satte mig upp i sängen när han räckte fram ett paket i ena handen och ett glas champagne i andra. Han kröp tillbaka ner i dubbelsängen, drog mig tätt intill och gav mig en mjuk morgonkyss innan jag öppnade paketen.

I wish

Istället vaknade jag ensam i min dubbelsäng, klev upp och drog bort gardinerna som täckte mina panoramafönster. Det var fortfarande mörkt och skyskraporna glittrade i mörkret. Vattnet nedanför lågspegelblankt. Jag tände några ljus i min svenska stumpastake och tog fram de paket som anlänt från Sverige i veckan och lade dem på sängen. Jag atte på itunes och lät Holly Throsby spela medan jag gick bort till kylskåpet och tog fram en champagneflaska. Jag krånglade av korken och hällde upp i ett glas som jag tog med mig tillbaka i sängen. Ingen födelsedag utan champagnefrukost. Jag samlade alla paket framför mig och försökte bestämma vilket paket jag skulle öppna först.Det här är en del av sakerna som fanns i de nu öppnade paketerna:

· Två teckningar. Den ena med massa fina gula kycklingar och en stor sol och den andra med något mer svårtolkat motiv men med mycket inlevelsefulla linjer.
· En pärlplatta
· Ett Marabou daimchoklad och en påse Twist (Jag låter det vara osagt att chokladen går att köpa på IKEA eller på svenska kyrkan här i Melbourne, dock inte Twisten tror jag.)
· En kokbok (hm, ni vet att jag inte har något kök)
· Några svenska tidningar, bland annat Damernas värld och VeckoRevyn
· Ett underklädesset
· En Diorparfym

No comments: