1.07.2010

Happy

I Frankrike är det något av ett projekt att klippa sig på en av de bättre salongerna. Först är det en person som visar en till stolen, fixar dricka, tidningar. Sedan kommer frisören, drar fingrarna igenom håret, gestikulerar lite och gör några dramatiska rörelser. Sedan försvinner han.

En ny person leder en till hårtvätt, tillbaka till stolen, en annan som borstar igenom håret, sätter i klämmor och förbereder. Sedan kommer monsieur le frisör och klipper, vanligtvis stylar också. Ska man sedan ha slingor eller annat är det såklart andra personer igen innan styling. Slutligen en person som tar betalt.

Salongen jag gick till i Paris hade en hus-DJ. Och det serverades vin medan man väntade. Lika många personer brukar det inte vara i Sverige, inte här heller, ett par vanligen.

När jag kom till salongen i St Kilda i dag var det bara en receptionist och Andrew. Ovanligt. Sedan gav han mig borsten och bad mig borsta ut det.

Jag var ute igår och hade en del produkter kvar och mitt lockiga hår brukar jag endast kamma ut i duschen med balsam i. Följden blev att det stod rakt i ut i en pyramidform som man helst inte vill se alls, definitivt inte någon annan.

Så kände jag Andrews händer och han slätade ut håret högst upp och lät resten stå ut som i sockervadd och det märkliga var att det såg helt fantastiskt ut. Très R&R.

Han klippte i över en timme, stylade i ytterligare en halvtimme. En mycket happy girl.

Mer här. Han gillade det bättre lockigt, men jag passar alltid på att få det plattat när jag klipper mig. Lockigt är det ju ändå.

5 comments:

Hollywood said...

Ha en riktigt nice dag:D

* said...

Stilig du blev/är.

:)

Pernilla said...

Det ser helt fantastiskt ut!

Ika said...

Jag tycker ju mest att det låter härligt att ha hittat en frisör som tycker att håret är finare lockigt.
Mitt första besök hos oprövad men utbildad frisör (på en smådyr och trendig salong dessutom) slutade närmast med en hårmässig katastrof, eftersom mitt lockhår tycker illa om hårblås och kammande i fuktigt tillstånd. För att hantera eländet fick frisören för sig att platta håret. och ja, det blev läckert, och jag gick ganska snart efteråt och köpte en plattång för att upprepa det hela.

Ett år senare började jag läsa på om lockigt hår och om innehåll i saker man har i håret. Det slutade med att jag hivade ut schampot och hårborsten och ställde undan plattången. Idag är jag väl än mera skeptisk till att ha okända frisörer rotandes i mitt hår, eftersom jag fortfarande, efter två år, kan bli nästan hög på hur stor skillnad det gjorde att lägga om hårhanteringen. Och då vill jag inte ha någon klåpare till frisör i mitt hår, någon som klipper det som om det vore rakt, eller som klipper det för att plattas.

Mycket snack - men som sagt, hoppas att du kan ta vara på frisören med öga för det lockiga. :)

Anne said...

Tack. Har inte haft det lockigt än, har haft det plattat över helgen. Fast idag tänkte jag låta det vara lockigt. Lite nyfiken också.