10.01.2009

Robert Wells

Robert Wells gjorde nyligen en kort Australienturné och jag talade med honom innan han kom hit om att göra en porträttplåtning medan han var här. Han var bara i Melbourne över dagen och det fanns inte tid, så jag plåtade showen istället.

Ljusteknikern nickar bekant och med ett leende när jag kommer in på Manchester Lane; säger nej innan jag har öppnat munnen. "Nej", han tänker inte ge mig mer vitt ljus och med en bestämd min är det rött ljus och rött ljus endast som gäller. Det finns en anledning att man använder rött ljus i mörkrummen och det är svårt att få några bra bilder i det låga röda ljuset.

Jag brukar be om bara liiite mer vitt ljus. Teknikern ler fortfarande, pekar ut mot publiken och säger, ”hela publiken eller du”. Och jag svarar, ”inte bara jag utan alla de som ser bilderna efteråt”. Sedan skruvar han lite på knapparna, men jag har en känsla av att han bara sympatiskruvar för att bli av med mig, som Elling och töftingen ni vet.

Robert var trevlig och jag har aldrig sett så många svenskar samlade på ett och samma ställe i Melbourne, eller möjligen matcherna på fotbolls-VM.

1 comment: