6.03.2008

No place for second best

En av anledningarna till att jag reste till Brisbane var att jag deltog i en av Australiens mer prestigefyllda fototävlingar. Det var första gången jag deltog i en fototävling och visst hade det varit fint att säga att det gick bra. Sådär, som bäst två poäng under silver. No place for second best, men det gav mig mina första poäng i Australiska fotografförbundets ranksystem.

Flera av Australiens vassaste fotografer fanns på plats i Brisbane och säkerheten var omfattande på tävlingen, föreläsningar, cocktailparty och galamiddagen igår. En fotograf från Melbourne blev årets fotograf. Han gick omkring och grät och skrattade igårkväll på galan och gav mig en tårblandad kram och det var först i hans reaktion tillsammans med press och hans inbjudan till TV-shower som jag anade tävlingens omfattning här. Kan också förklara reaktionerna från andra fotografer som aldrig hade hört talas om någon som deltagit i tävlingen efter några månaders fotostudier. Nu har en svenska gjort det i alla fall.

Min bordskavaljer på middagen var en italienare med en guldbelönad studio. Han började med att slå upp rödvin i mitt vitvinsglas. Skål.

5 comments:

ylva said...

du har så fantastiska historier!

.perpotator said...

grattis till dina poäng baby.

Anne said...

Ylva, hehe, den här gången var det han som bjöd på den.

Perpotator, merci.

egon said...

der händer så fantastiska saker i ditt liv! GRATTIS till framgångarna i tävlingen.

Anne said...

Egon, tack!