1.30.2008

Tarot

Det är tarotkväll om ett par timmar. Middag och lägga massa kort om nuet och framtiden. Jag har inte skrivit så mycket om det här och det är inget jag brukar prata om för jag vet att det är ett ämne som har en tendens att beröra eller uppröra. Har inget som helst intresse att försvara eller förklara. Ca m'est égale vad andra tycker, men det är klart att det är trevligare med människor som är öppna.

Tarot har alltid intresserat mig och jag läste på och lärde mig läsa major och minor arcana. I Australien började vänner fråga om jag kunde lägga för dem. Det gjorde jag och de kom tillbaka och jag lade till vänners vänner. I Sverige har jag bara en nära vän som håller på med tarot. Det ska vi göra ikväll.

11 comments:

.perpotator said...

tarot är jättekul ju. jag har en väldigt fin tarotlek med målningar av.. oj, nu har jag glömt vad han heter. men den är väldigt fin allafall. själva korten är ju som små fina konstverk och man hittar alltid nya detaljer i dom.

Peter Madison said...

hmm...kan du lägga tarot på distans? Sthlm-ÖSD?

Mr E said...

Lagt kort ligger.

Anne said...

Perpotator, jo det är intressant.

Peter, typ.

Mr E, hehe, du skulle varit med i kväll. grodan dessutom.

* said...

oh, vad spännande. jag älskar att bli spådd, det var längesedan nu.

du kan ta betalt vetja, medan du letar jobb bara, ha tarottema på bloggen. spå dina fans. hihi.
helt perfekt.
jag ställer upp direkt.
kraaam.

Anne said...

*, jag älskar också att bli spådd. jag lovar läsa dina kort när vi ses. kram.

Järnladyn said...

Du är full av överraskningar...

Peter Madison said...

Vad behöver du veta...om mig?

Fröken Lund said...

Jag tycker sånt är jättespännande och har flera gånger själv tänkt att jag ska skaffa en bra tarotkortlek för att testa lite. Faktum är att jag hade en period i tonåren då jag verkligen slukade alla böcker inom new age och lite allmän mysticism. Har även varit på seanser och fått s.k. "kontakt". Jag vet inte hur jag ställer mig till allt men jag lämnar åtminstone en tvivelsmån. Jag förstår inte människor som inte kan lämna en tvivelsmån till saker och ting. Exempelvis tror jag inte att den borgerliga regeringen vi har nu är rätt för Sverige, men jag kan ju faktiskt ha fel. ;-)

Förstår din känsla att inte vilja dela med dig. Väldigt många är fördomsfulla. Du verkar vara öppen för sånt där. Jag tänker bl.a. på din upplevelse i den gamla borgen (eller vad det var) när du skulle fotografera. Spännande!

Fröken Lund said...

Glömde säga att jag har en kompling till Melbourne i detta ämne.

När jag gick på mellanstadiet så skaffade jag en brevvän i Australien (så som man kunde göra genom skolan på den tiden). Vi brevväxlade väldigt länge och bland annat så delade vi detta intresse. När jag fyllde år vid ett tillfälle så fick jag en mörklila bok med texten "Hocus Pocus" på framsidan. Omslaget var i någon slags sammetaktigt material. Innehållet var fyllt av en massa trollformler. Hon hade inhandlat den i en liten new age-butik i Melbourne. Den är helt underbar bara att bläddra i eftersom den innehåller en massa fina bilder.

Anne said...

Järnladyn, jag har hört det tidigare ja.

Peter, etik och moral. Jag skulle aldrig läsa någon annans kort utan att de bett om det.

Fröken Lund, jag kan skriva mycket om det här, har bara inte gjort det tidigare. det är som du säger att antingen möts man av i det närmaste rabiat ilska eller tvärtom nyfikenhet eller intresse. det är som när jag säger att jag är vegetarian och möts av frågorna "är det av moraliska eller hälsomässiga skäl?". orkar inte.


att läsa för någon annan är ett ansvar och man ser saker som man annars inte skulle ha pratat om.
jag är intreserad av andlighet. det finns mer att se om man tittar.