9.24.2007

Utkylt

Jag sitter i en utkyld lägenhet insvept i ett stort täcke ovanpå lager av kläder. När jag kom in i trapphuset i lördags möttes jag av stora skyltar att värmen var avstängd i huset på grund av en vattenläcka i värmesystemet. Trots att det inte är speciellt kallt ute är det ändå utkylt inne och den enda goda nyheten i sammanhanget är att jag har fått använda mitt stora fluffiga vintertäcke i gåsdun. Mindre praktiskt när man försöker skriva utan att tappa täcket.

Väskorna är uppackade och skåpen påfyllda, ändå ser det tomt ut. Av mina fyra stora bokhyllor har jag inte ens fyllt en och där det förut stod radvis med litteratur och facklitteratur står några ensliga böcker i design varvat med ett fåtal skönlitterära favoriter.

För varje gång jag flyttat har jag tagit med mig allt färre saker. Och jag handlar nästan ingenting eftersom jag inte vet någonting om framtiden. Jag har större utrymme nu än jag haft på länge och jag har till och med kunnat få en hörna till mina målarsaker utan att behöva plocka undan dem för att kunna få plats med datorn. Fortfarande är det en hel del praktiska saker som tar tid, men förhoppningsvis ska det bli bättre snart.

1 comment:

smul said...

man lär sig. Jag har sagt det förr, men kartongerna blir färre och färre här också. till och med böckerna. Jag skänker och ger bort. Man måste kunna andas och det är lättare utan "strypkopplet" av prylar faktiskt.