7.16.2007

Sommar

I Frankrike bodde jag intill en katedral och jag vaknade ofta till klockornas ringande. Jag tänkte alltid på scenen från Alias när hon vaknar i Italien och ser minnesbilder rasa förbi. I Melbourne gick tåglinjen nedanför mitt hus och jag vaknade ofta till när godstågen passerade. I morse vaknade jag av fiskmåsarnas skränande i gryningen. Jag log och klev upp.

Det känns underligt att vara i Sverige. Det smakar Sverige, luktar Sverige och det känns svenskt. Allting ser ut som förut och ändå ser det inte likadant ut i mina ögon. Det är många nya intryck och jag har inte samlat dem ännu. Jag höll min lilla fina systerdotter för första gången igår och hon bara gnydde lite och somnade sedan. Om en stund tänkte jag ta med mina syskonpojkar på en promenad ner till stranden. Det är sommar och jag är ledig. Det räcker så just nu.

8 comments:

Laanna said...

Ah,härligt!

Peter Madison said...

Välkommen hem, hem till Sverige. :)

egon said...

jag drömde om dig inatt, att du helt plötsligt kom hem till mina föräldrar! vi gjorde inte så mkt som jag minns, du var tvungen att åka igen.

Anne said...

Laanna, tack!

Peter, hem till Sverige, kanske hem just nu.

Egon, haha än är jag inte på väg någonstans och det är skönt att ha lite tid i Sverige, men förhoppningsvis snart på väg till något nytt.

Miss Upsey Daisy said...

Jag vet känslan. Jag har själv kommit tillbaka till Sverige flera gånger och det känns konstigt varje gång...

Anne said...

Miss Upsey Daisey, ja det är lite speciellt.

Annika said...

Välkommen hem till lilla Sverige, önskar även jag. Passa på att njuta lite av den svenska sommaren och att få umgås med dina syskonbarn. Resten kan vänta ett tag.

Anne said...

Tack Annika. Ja, det andra får vänta lite.