7.20.2007

Peru?

Det har varit flera månaders uppförsbacke rent arbetsmässigt och det minsta jag kan säga är att det har varit frustrerande. Jag vet att jag har utbildning, ibland för lite erfarenhet men framförallt har det varit visum som har varit problemet. Nu är jag i Sverige och jag har sedan en tid tillbaka sökt lärartjänster här. Jag har sökt tjänster som jag vet att jag är överkvalificerad för, men jag har knappt fått svar ens på ansökningarna. Det är som min utlandserfarenhet snarast ses som en nackdel än en fördel.

När jag vikarierade för ett par år sedan i Stockholm på en innerstadsskola anställde de sex nya lärare. Samtliga var obehöriga och anställdes för lägre lön än de behöriga. Skolan gav de obehöriga lärarna lokal behörighet vilket likställs med en behörig lärare. Skolan var populär och hade många elever som sökte sig dit och skolan verkade inte se några problem i att anställa obehörig personal. Men det är ett problem.

Det är ett problem för de behöriga lärare som inte får arbete eftersom de är dyrare att anställa än en icke-behörig lärare. Vem som helst kan räkna ut att det får konsekvenser att ha obehöriga lärare dels för elever men också för lärarna som naturligtvis söker andra vägar.

Jag har sökt arbeten i andra länder och om några timmar har jag en arbetsintervju med ett peruanskt företag. Jag kan inte påstå att Peru har funnits med i mina planer och Rebecca sa ”vad ska du göra i Peru?” Bolagets huvudkontor ligger i USA. Peru är värt en intervju. Om jag får tjänsten ska jag infinna mig i Lima senast den 30 augusti. Någon som har varit i Peru? Jag har inte ens varit i Sydamerika.

3 comments:

smul said...

Peru ska ju vara mycket vackert, det enda jag vet är att marsvin är nationalrätten. Men nej annars vet jag inte så mycket.

Anne said...

Ja, det är en rätt jag inte kommer att testa. Det verkar vackert där.

Anne said...
This comment has been removed by the author.