7.25.2007

Än slank hon hit, än slank hon dit

Igår hade jag bestämt mig för att flytta till Peru.
Igår hade jag bestämt mig för att inte flytta till Peru.

I dag tog jag ett beslut. Sedan hände något som gör att jag behöver tänka över mitt beslut en gång till. Företaget har gett mig veckan ut att lämna besked. Arbetet börjar i Lima den 3 september.

Ni som har läst här ett tag vet att jag vill arbeta med ord och bild och nu har jag fått ett arbete som ger mig möjlighet att kombinera båda. Copy och design. Företaget har flera olika kunder, men deras huvudprodukt känns lite som att göra reklam för choklad till överviktiga barn. Nej, inte så, men det är inte en produkt som direkt intresserar mig. Jag ska visserligen inte sälja men mina ord och design ska det. Ändå är det inte det som gör att jag tvekar.

Min tvekan gäller främst lönen. Jag kan naturligtvis leva på min lön i Peru, men jag har kostnader också utanför Peru. Det kostar att flytta utomlands och det är dyrt med resor och försäkringar. Av säkerhetsskäl ingår dessutom delat boende, men jag har aldrig delat boende med någon. Att flytta från ett femstjärnigt hotell med havsutsikt till en våning med eget rum men med delat badrum och kök tar emot.

Om drömarbetet var i drömstaden helst till drömlönen hade jag redan bokat min biljett. Det finns chanser man inte kan missa utan att begå karriärmässigt självmord, men nu tvekar jag. Intäkter och utgifter, erfarenhet och pris. Peru är inte mitt enda val eller mitt enda projekt. Det finns en annan idé som kan bli verklighet, men inte nu om jag reser till Peru. Båda val är intressanta och jag vacklar.

Än slank hon hit,
än slank hon dit.

5 comments:

Owe said...

Det viktigaste är att du följer din egen vilja enligt de förutsättningar som du fått dig till buds.

Jag förstår dig vad du än beslutar jag är helt säker på att du tar det beslut som gör att du kan andas och trivas med din tillvaro.

Tänk på att det viktigaste är att du mår bra det är viktigt att du har en egen tillflyktsort där du får vara du.

Du har redan visat att du är orädd d.v.s. du är inte rädd för det okända.

OBS Det finns fler möjligheter.

Lycka till !

smul said...

Ska bli spännande att följa fortsättningen!

Annika said...

Ibland måste man gå på magkänslan. Det låter inte som du har den för Peru. Ditt drömjobb är säkert värt att vänta på ett tag till.

Verbal Kint said...

Slink inte ner i diket!
I övrigt håller jag med Annika.

Anne said...

Owe, jag är rädd för massa saker.

Smul, well to be continued I guess.

Annika, du säger orden jag tänkt.

Verbal, nej hoppas på det.