6.09.2007

Jag och min resväska

Min enorma resväska är packad, men det är nästan ingenting i den. Jag har bara den resväska jag hade när jag kom till Australien och nu innehåller den mest sladdar till ipoden, kameran, mobilerna och datorn. Jag hoppas att det är samma eluttag på Nya Zeeland som i Australien. Det är visst två timmars tidsskillnad från Melbourne, tio timmar före Sverige. Alla varnar mig för att det kommer vara iskallt i Auckland och förmodligen har de rätt. Många australier reser till Nya Zeeland på skidresor.

Jag längtar att komma iväg till Nya Zeeland i morgon och jag googlade lite om vad jag ska hitta på när jag är där. Tips på saker att göra i Auckland mottages tacksamt! Borde kolla upp om några bra band spelar tänker jag medan jag skriver detta.

Eftersom jag inte har någon bil kommer jag ta en busstur ut till Waitomo Caves och titta på de berömda lysmaskarna.

8 comments:

Laanna said...

Och jag som har en bror som är nyligen hemkommer från Auckland. Verkade som att det fanns en del att göra där...men jag minns nu inte vad!:)
Hoppas resan blir fin i alla fall.

Laanna said...

Hemkommen, ska det stå.

Annika said...

Lysmaskarna verkar spännande.
Önskar dig en riktigt trevlig resa och hoppas du slipper frysa! :)

Anne said...

Laanna: Typiskt, annars kunde han ha guidat runt lite.

Annika: Tack, jag hoppas på det...

Peter Madison said...

Oj...för oss härupe är det ju ett halvt företag att ta sig till Nya Zeeland... Hoppas du får det fint och att du tar många fina kort! Får finns det ju gott om där så du får väl investera i en kofta så du slipper frysa... :)

navid said...

björn eller kapten röd som han kallas i götebog sjunger på sin nya låt "vi vill ut i rymden men stjärnorna finns här". jag åker baklänges genom sverige mot göteborg igen, en resa jag har gjort tusen gånger. avundas din stundande resa som känns några gånger mer spännande. den enda lysmasken jag har är mobilen i handen på grabben bredvid som vibrerar honom vaken var 5:e minut.

ipet said...

plocka på dig jenny diskis "on trying to keep still" - en del av boken handlar om hennes motvilliga besök på nya zeeland och bussfärden till lysmaskarna. ingen omvälvande läsupplevelse, men trevlig reselektyr.

Anne said...

Peter: Jag är förberedd och sitter redan i min varma yllekavaj. Och kameraväskan är packad.

Navid: De välkända resorna ger ibland mest utrymme för de mest okända kreativa tankarna. De främmande resvägarna ger kanske mer utrymme att hitta den inre stillheten.

Destinationerna är olika men vissa saker är desamma. Ur den nyladdade ipoden sjunger kaptenen om stjärnorna och sprider glädje i morgonen.


Peter, lätt att glömma att den resa som ligger ny framför mig redan är gjord av någon annan. Diskis bok om stillhet verkar intressant, ska se om jag lyckas fiska upp den på vägen. Tack för tipset!