6.03.2007

Go away drinks

Planerna ändrades när mina vänner fastnade på Transport. Det är en av Melbournes största barer och ligger mitt på Federation Square. Transport är något av ett uppsamlingsställe och det är alltid packat. I lokalen finns ett antal storbildsskärmar och man får finna sig i skrikande fotbollsgrabbar. Stämningen är långt från LOOP:s arty ibland psykedeliska widescreensändningar.

Ironiskt nog gick det knappt att förflytta sig på Transport och vi satt med utsikt över vattnet och drack några snabba rundor. Reklamaren i gruppen envisades med att betala rundorna. Han berättade lika galna som roliga branschhistorier och det är länge sedan jag skrattat så mycket.

En av mina bästa vänner i Melbourne, som jag vet att jag kommer att behålla kontakten med, är Anwyn. Hon kommer från Sydneys finare kvarter och när hon var ung träffade hon en något äldre finansman. Tillsammans bodde de i några av Europas större städer och sista året i NY i en stor våning på Manhattan. Han kunde gå till arbetet och hon hade aldrig behövt arbeta någonsin. Men allting faller och till slut lämnade hon NY och flyttade tillbaka till Australien. I dag har hon sitt eget företag inom design.

Jag har aldrig haft en tråkig utekväll med Anwyn och hennes historier tar aldrig slut. Igår nämnde hon att en gammal pojkvän köpt en lap dance till henne, varpå en annan man i sällskapet beklagade sig över hur dyrt det var i Sydney i förhållande till Melbourne. Flickvännen såg inte nöjd ut. Han förklarade att det var jobbrelaterat. Hon såg fortfarande inte nöjd ut. Anwyn gillar för övrigt bara män och syns på första bilden uppe till höger.

En tjej jag lärde känna förra året finansierade sina magisterstudier med att servera drinkar topless på en av Melbournes herrklubbar. Hon tjänade ungefär 300 dollar per kväll, typ 1500. Snabba pengar men med ett högt pris. Det är annars populärt här som träningsform och jag har ett par kompisar som försökt dra med mig. Jag är tveksam, speciellt när de visar sina blåmärken.

Vi hade så roligt på Transport att vi anlände något sent till Cherry och Susannahs go away drinks. Cherry har förmodligen stans tjurigaste vakter och stället är förvånansvärt hypat för den ganska skitiga lokalen. Självklart passade reklamaren på att dra några skämt med vakterna och det gick väl sådär, eller okej för vi seglade snabbt in.

Sus hade bjudit in en massa människor och de flesta av dem hade festat i några timmar och stämningen var hög. Sus förra pojkvän spelar i ett metalband och en del av grabbarna igår gick under rubriken svart hår och svarta kläder. Jag pratade med trevliga Adrian och hans flickvän Rachel. Han är skådis och pendlar mellan Melbourne, Sydney och LA. Hon är frilansande journalist och följer med honom med pennan i handen. (paret på tredje bilden)

En annan kompis berättade att hon misstänkte att mannen hon träffar har en annan tjej vid sidan om, men hon verkade inte upprörd. Istället förklarade hon att hon nu träffade två män, eller som hon sa:

- For the first time in my life I’m beeing the man. Just fuck it.
- Or them
- Literally

2 comments:

Mård said...

Sexualiseringen av... det mesta... har inte gått lika långt i Sverige (än). Men det är ledsamt att se det du skriver tycker jag. Lap dance och polegrinding är inte träning, det är förtryck. Så, nu har jag varit feminist så det räcker för idag. Det är ju söndag!

Anne said...

Mård: Helt ok att vara feminist!