5.04.2007

Walk on by

Om ni frågar mig vad jag har gjort i dag är svaret att jag har gått. I takt med stegen rinner stressen av mig. Mest rofyllt tycker jag att det är att gå längs med vattnet. I dag skulle jag hämta upp biljetter till en spelning i morgonkväll och jag började gå. Adressen var 280 Lygon Street. När jag kom fram fanns ingen klubb men en bank på den adressen. Jag frågade och de berättade att det bara var att fortsätta på samma gata, men att det var för långt att gå. Eftersom jag är van att gå och dessutom behövde rensa tankarna fortsatte jag gatan fram. Den tog aldrig slut och nummerna hann upp till 2000 innan de började om igen. Det tog en och en halv timme till klubben. Sedan köpte jag en dricka, vände på klacken och gick tillbaka in till stan.

Jag älskar att gå. Jag skriver i stort sett alla mina texter medan jag går. Det är som om rörelsen samlar tankarna. När jag sitter still framför datorn virvlar tankarna och vägrar låta sig fångas. Min ipod följer alltid med ut när jag går. Eftersom jag gick ganska länge i dag hade jag tid att fundera lite över mina spellistor. Det finns en träningslista, en annan som är lite mer depptema, en tredje som är en blandning av nya låtar osv. Ingen av dem passade speciellt bra i dag.

Nu är jag lite jobbig och måste tvunget gå i takt till musiken också. Då funkar det inte att spela depplistan om man ska komma fram i tid. Jag tror det är dags för ett nytt system. En lista för ”nu har jag vansinnig bråttom till tåget”, en annan lista för ”nu är jag arg och vill gå med smattrande klackar till” och en tredje som funkar på kvällen i lätt förförisk catwalk. Jag får fundera lite mer på det här. Seethers funkar på arglistan. Catwalklistan skulle kunna innehålla R&B om man gillar det, men det gör jag inte precis. Kanske får det lite Goldfrapp, Epic Man, Rose Kemp, Klaxon och Justice. Det här tål att funderas på. Några förslag på listor eller låtar?

6 comments:

Peter Madison said...

Ahh..jag har också låtlistor i min ipod. En för den "långa promenaden" där jag har låtar i lagom takt...så flåset orkar ända fram... Å så har jag en för den "korta"promenaden" där det är lite mer uptempo...
Band of Horses hela skiva funkar bra om man vill ha ett "gå-stirr" och bara tänka på en enda sak...

Carin said...

Känner också igen mig väl, men jag måste nog jobba lite mer på olika teman till i-poden. Att gå för mig är transportmedel, relax, motion och framför allt terapi.

Susanna said...

Den som ändå hade en ipod! :)

Lyssnar på Asha Alis "Coward Heart" just nu... Har hört låten förut, men inte vetat vem som sjöng. Nu vet jag och dessutom visade det sig att hon gick i min parallellklass på högstadiet.

Här är länken om du vill lyssna: http://www.myspace.com/ashaalimusic

Anne said...

Peter: Jag ääälskar Band of Horses och har inte kommit över att jag missade deras spelning här i december.

Carin: Ja det är något lugnande med att gå.

Susanna: Jag ska kolla det. Har inte hört talas om henne tidigare.

Peter Madison said...

Jag kan gå så långt som att påstå att förra årets platta var Band Of Horses...så det så! De håller tydligen på att spela in en ny skiva...

Anne said...

Du jag är villig att hålla med dig. Absolut en av de allra allra bästa och mest spelade här förra året.