7.01.2009

Boktipset

Jag läste He’s just not that into you i förra veckan. Gör inte det för hur deprimerande var inte det att läsa och enligt den är det nog så att ingen av mina män har varit that into me. Läs den för att den ändå var lite aha-upplevelse på sina ställen även om jag avskydde avskydde avskydde tonläget och fick allt svårare att koncentrera mig på innehållet.

När jag lagt boken till sidan längtade jag efter en berättarröst som inte förolämpar sin läsare (som Adorno skulle sagt) och på flygplatsen fick jag syn på James Freys A Million Little Pieces. Jag vet att den är bra; jag köpte den när den kom ut, men när jag hastigt flyttade försvann den i någon kartong och på något sätt har jag inte läst den tidigare. Jag var hooked innan vi gick ombord och trots att jag var på fotomässa hade jag mest lust att ställa undan kameran och gå tillbaka till skrivandet ett tag, så sugen. Även om det var några år för sent är det utan tvekan det bästa jag läst på länge.

5 comments:

Doktoranden said...

Ska läsa.

Anne said...

Doktoranden, ja gör det, helt underbart bra.

egon said...

åh, jag älskar den! sträckläste den också. har nog aldrig mått så illa när jag läst en bok förut. han har även skrivit en uppföljare sen som är helt okej också. plus att jag precis köpt hans tredje roman, som jag dock inte vet om den handlar om honom eller bara hittepå... ska bli kul att läsa!

* said...

a million little pieces var bra. men jag minns att jag ville läsa den för att den var sann.

när det sedan framkom att han ljugit och att boken bara var fiktiv så blev jag lite besviken.

det kändes som om han lanserat den så bara för att tjäna mer pengar, för att sälja mer pga av människors sympatier.

boken var bra. men jag ville inte läsa något mer av honom efter det.

Anne said...

Egon, jag hade inte alls samma obehagskänsla som jag hade när jag läste t ex Brott och straff, men den är intensiv och inget kan vara mer drogavskräckande. Ska absolut läsa hans nya.

*, jag förstår vad du menar, men för mig är all litteratur mer eller mindre fiktion eller åtminstone en persons skildring. För mig blir boken varken bättre eller sämre av att han har upplevt eller inte upplevt händelserna; det faktum att han kan berätta den som om den vore självupplevd gör den snarast starkare. För mig.