4.02.2008

Ett år

Vi fyller år i dag. Bloggen. Jag sitter i samma hus och skriver till samma utsikt som jag gjorde när jag registrerade oskrivna linjer för ett år sedan. Det är ett år sedan jag köpte min SLR och började fotografera.

Det är storm i Melbourne och vattnet kastas upp mot bryggan nedanför. Jag skulle kunna skriva en halvtaskig liknelse att det har stormat det senaste året. Men det är lugnt nu. Ända sedan jag kom tillbaks till Melbourne har det varit som att få en andra chans, eller när jag tänker efter var det samma känsla när jag kom tillbaka till min lägenhet i Stockholm i slutet av sommaren.

Ibland tänker jag på vad det var jag behövde i Stockholm. Kanske handlade det till slut om en sak. Att välja hur jag vill leva. Det tog mig tillbaka till Melbourne och foto på heltid. Jag har bestämt mig och det har gjort mig lugnare. Kraft att fortsätta framåt.

11 comments:

Minna said...

Grattis på bloggfödelsedagen! :)

Peter Madison said...

Åhh...hurra för dig och hurra för bloggen. Fler borde göra som du, inklusive mig själv, att resa någonstans för att "vakna upp" och komma till insikt var man egentligen vill bo och vad man egentligen vill göra med sitt liv.

Du är bra!

Lisa said...

Grattis! Cirkeln är sluten i Melbourne alltså.

Susanna said...

Grattis på ettårsdagen! Jag har tyckt om att följa ditt liv under det här året. På måndag firar jag mitt ettårsjubileum...

Owe said...

Grattis till ettåringen !

Att få känna att du hittat sin rätta plats i universum måste vara en rolig händelse att fira inte minst att få lite ro i ditt hjärta.

Jag tänker lite på ditt jagande som du aktivera dig med i Sthlm efter byrån.

Jag kände under denna tid att du egentligen ville tillbaka till Melbourne eller om sanningen ska fram önskade du att du inte behövt lämna Melbourne.

Du säger att det är lugnt nu samtidigt ser det ut som du är i ständig rörelse du utvecklas på alla plan.

Jag hoppas att du får en lösning på ditt största orosmoln, dina 2 grannar som hindrar dig från att få sova och att få sova ut.

När du hittat denna lösning då får du chansen att vara pigg när du skall sätta igång med fotoarbetet av olika slag skall utföras.

Din blogg är plats som fängslar mig.

egon said...

grattis på födelsedagen ;)

* said...

skål baby.

Anne said...

Tack Minna

Peter, för att låta dryg är det nog en ständigt pågående resa det där. Men det gör det på sätt och vis lättare. Man behöver bara fokusera på nuet och om inte nu, när? Go for it.

Lisa, jag brukade säga det tills det slog mig att cirklar aldrig sluts, de bara fortsätter i ett nytt förändrat varv.

Susanna, tack vännen.

Owe, ojdå. Jag tror nyckeln ligger någonstans i att hitta ett lugn i förändringen. Vi är alla på väg.

Egon, tack

*, cheers :)

pinhead said...

Med en enkel tulipan... Ett stort grattis.

Laanna said...

Grattis till er!

Anne said...

Pinhead och Laanna, tack fina. Och ni har varit med mer eller mindre hela tiden.