7.05.2007

Skräckbilder

Dagen började redan halv fem när jag inte kunde sova och jag satte mig framför datorn och började arbeta istället. Fördelen med tiden som är kvar är att jag arbetar vilka tider jag vill, bortsett från de kvällar jag undervisar.

När morgonen kom över Melbourne kom också regnet. Planen för dagen var att plåta när Deb målade, men det går inte att spraya i regnet och det var bara att ställa in. I morgon ska hon förbereda inför sin vernissage på lördag och hinner inte måla. Jag kan inte plåta. På lördag ska hon måla, men jag har flera saker inbokade, bland annat en lunch med Craig och hans partner och jag vill ogärna avboka när det är sista gången vi kommer att ses. Både plåtandet och lunchen är i Fitzroy så kanske att jag kan få ihop det. Det börjar bli ont om tid att hinna ta bilderna. Det är de bilderna jag hoppas ska bli tillräckligt bra för att ha med i utställningen.

Det är bestämt att det blir en fotoutställning i augusti och jag ska ha med en bild är det tänkt. Jag har inte dessvärre inte avslutat mitt fotoprojekt än; jag har ärligt talat inte ens påbörjat det. Det ska presenteras på torsdag. Då ska jag också presentera min fotofolio och den har jag visserligen arbetat med, men den är långt ifrån klar.

I kväll har jag fotograferat en balettdansös i studio och det är nog det svåraste jag har gjort. Jag låg hela tiden ett steg efter och bilderna blev inte som jag ville. Vår fotolärare föreslog att vi skulle göra nästa plåtning i en kyrka i mörkret och att en makeupartist skulle lägga en horrorsminkning på en modell. Jag gillade idén men det gjorde inte mina kursare. De bestämde att vi ska plåta mat nästa gång. Det tycker jag låter ganska ointressant och det känns som att jag lägger energin på att få folion och förstoringarna klara istället. Det är kniven på strupen nu för att hinna klart.

6 comments:

Mård said...

Det låter inte riktigt som att du är på samma nivå som dina kursare, och ärligt talat tror jag att det är bra. Mat?

Hoppas du kan prestera med kniven mot strupen, kreativ ångest ska det visst också kunna kallas, men ibland blir det mer ångest än kreativitet.

Anne said...

Mård, nja där är en hel del äldre herrar som har plåtat betydligt längre och har all kamerautrustning man kan drömma om. Sedan är det nog så att vi har olika intresse när det gäller motiv, naturbilder och mat ligger inte direkt på vad jag tycker är intressant att fota. Kniven mot strupen är väl vanligtvis bästa sättet. Bara lite stressigt.

Peter Madison said...

Hmm...på tal om Deb. Kolla in Deb Talan...riktigt bra...!

Anne said...

Gillade det och nytt album på gång också.

Mård said...

Menade inte "nivå" på ett värderande sätt. Ni är olika, helt enkelt, du och gubbsen, och det är bra.

Anne said...

Mård, aha,det är nog bra att jag och gubbsen är olika :)