7.09.2007

Citylights

När jag ändå håller på att skriva om street art lägger jag upp en video med Deb och några andra konstnärer. Jag minns att Deb pratade om spårvagnen som hon var med och målade tidigare i år när vi var på Ginger Bar.

Det är en bar som har en av stans längsta cocktaillista och de är lika fantastiskt som farligt goda. Minns att Caroline kom på den strålande idén att beställa in champagne efteråt, men inget av det hade med videon nedan att göra. Eller jo, en av konstnärerna som var med i projektet kom från Schweiz och hon var också med och drack champagne på Ginger bar. Ungefär så var den långsökta kopplingen. Anyhow, beskrivningen till projektet följer nedan:

In December 2006 Citylights was commissioned by Foxtel to curate and coordinate a new art tram to celebrate the return of the St Kilda Festival.

Over three days in mid January 2007, six artists collaborated on this massive artwork, painting onto large panels of vinyl sticker medium that were then applied to the tram.

Citylights selected a mixture of emerging and established Melbourne street artists - Phibs, Deb, Nails, and HaHa, complimented by visiting Swiss duo Pascale Mira Tschäni & Michael Husmann Tschäni. The resulting collaborative artwork can now be seen hourly on the No.16 Tram, Kew/Cotham Road to Melbourne Uni via St Kilda, St Kilda Road and Swanston Street.


4 comments:

Kerstin said...

Shit vad de är grymma :)

motherfakka said...

Ja som fan. om du gillar streeart/graff kan jag varmt rekomdera det svenska CP Crew som är duktiga.

Anne said...

Kerstin, det går så fort och ser så enkelt ut. Barnen som springer omkring i rutan har jag sett hjälpa till att måla i Hosier Lane.

Motherfakka, jag har dålig koll på den svenska streetarten. Ska kolla in, tack.

Anonymous said...
This comment has been removed by a blog administrator.