6.25.2007

New Golden Mountain

Nu har jag skickat iväg inbjudan till mina avskedsdrinkar. Förhoppningsvis är det många som kommer. Jag har googlat barer och ringt runt halva eftermiddagen. Jag känner mig hemma bland barerna i Melbournes gränder, men det var ändå klurigt att bestämma. Misty är en populär bar med snygg design mitt i stan, men eftersom den var fullbokad blev alternativet något alternativt. Ibland överraskar jag mig själv. Det blir New Golden Mountain som är omöjlig att hitta om man inte vet att den är där. Den ligger vägg i vägg med söta lilla Double Happiness, som dock är alltför liten för att få in ett sällskap.

Det var min vän Michael som berättade om New Golden Mountain och man kommer in i en ovanlig trång trappuppgång där det saknas skyltar. En trappa upp ligger en sval cocktailbar och ytterligare en trappa upp går inredningen i varmt rött med massa rislampor. Första gången jag var där var tillsammans med Grace efter en lång natts barhoppande. Det började dra mot morgon när vi tog oss upp för trapporna och mer eller mindre utmattade fastnade i ett av båsen.

Baren är långt ifrån de mer chica barerna eller högljudda dansgolven, men det var just det lite lugnare som jag var ute efter. Det är sista gången jag kommer att träffa många av mina vänner och jag vill att det ska vara enkelt att prata. Om man har lust att dansa är det bara att korsa gatan och dansa natten igenom på trendiga LOOP. Hoppas det blir en bra kväll.

4 comments:

Miss Upsey Daisy said...

Vilket kalas. 100 personer. Måste vara vemodigt.

Anne said...

Nej, så många vänner har jag inte bjudit in. Det var ett annat sällskap som bokat på baren jag först hade tänkt ha min avskedsfest på.

Miss Upsey Daisy said...

Hur många blir ni? Rätt många ändå?

Anne said...

Inbjudan har gått ut till ungefär 40-50 personer men sedan vet jag redan att en hel del av dem inte kommer. Australierna är hopplöst dåliga på att meddela om de kommer eller inte och man vet aldrig hur dags de dyker upp.