4.21.2007

Halvvägs

Jag hämtade ut mina undervattensbilder från Barriärrevet i dag. Jag lämnar i princip aldrig in bilder för framkallning och jag var stressad när jag lämnade in kameran. När jag hämtade dem i dag visade det sig att bilderna inte var brända till CD. Eftersom jag inte hade sagt till i samband med framkallningen skulle det kosta nästan lika mycket som själva framkallningen att få dem på CD.

Jag bestämde mig för att titta på bilderna först om det var värt det. Jag tror inte det. Det finns bilder på halva koraller och halva fiskar. Det finns en blundande Anne och andra grumliga undervattensfoton. Jag ser att jag lyckades fånga hajen. Hela hajen till och med, men trots att den bara var ett par meter ifrån mig är bilden ändå grumlig. Jag tror jag överger min karriär som undervattensfotograf.

12 comments:

Annika said...

Det är en styrka att inse sina svagheter. ;)

Peter Madison said...

Jag vill se hajen, jag vill se hajen!! :)

Anne said...

Annika: Ja, det låter bättre så :)

Peter: Haha, jag är för snål för att bränna bilderna, men efter lite scannande går det nu att beskåda den berömda hajen.

Peter Madison said...

Dumdumdum (filmmusiken till Hajen!!)...Där ser man den ju! Ser ju ut som en riktig mördarhaj ju...;) Hmm...en av de där drömmarna som jag har att simma i ett klarblått vatten och se en massa konstiga, vackra å fula fiskar...det måste vara häftigt!

Laanna said...

Tuff du är som simmar bland hajar!:)

supertasty said...

det är fan inte lätt att ta undervattensbilder med bra skärpa. men det är coolt ändå.

jag gillar för övrigt bilderna du lagt ut.

Lilltanten said...

Hej,
blev nyfiken på din blogg. Kommer tillbaka.

Helena said...

ååååhhhh.... Jag har också en undervattensbild på mig OCH vithaj. Det var utanför Brisbane den togs för länge, länge sedan. Måste ha varit mitt livs största adrenalinkick. Passa på att njuta av livet Down undah! Jag ska bestämt drömma om det i natt.

Anne said...

Peter: Ja, det var fantastiskt framförallt efteråt. Just där och då var det så mycket nya intryck att det var svårt att ta in allt.

Laanna: Inte fullt så tuff, inne i de grunda reven fanns inga stora elaka hajar. Det var vad de sa i alla fall. Endast avståndet från där båten stannade in till revet hade djupare och därmed större farlig hajpotential.

Tea: Tack Tea. Se, du är visst snäll! Den amerikanska tjejen hyrde en Canon undervattenskamera för 300 kr. Det hade varit en bättre idé än min engångskamera som man inte hade någon som helst kontroll över. Jag hade uppenbara problem att titta genom linsen med stora glasögon och snorkel ivägen :)När får vi se dina bilder?

Lilltanten: Roligt, du är välkommen tillbaka!

Anne said...

Helena: Sweet dreams! Som tur är var det en snäll vit revhaj på bilden, inte en elak vithaj. En riktig vithaj hade nog snarast gett mig mardrömmar.

Anonymous said...

gund va härtigt.. :D jag tycker det var ett bra fotto trots allt :)

Anne said...

Anon, där och då kändes det inte så speciellt; jag hade fullt upp med kamera, snorkel och grunda rev, men i efterhand är det roligt att ha på bild. Om än grumlig.