4.25.2007

Flavours of Lakhoum

Flavours of Lakhoum

Okej, jag är medveten om att jag har skrivit om många olika kaféer den senaste tiden. Nu tänker jag skriva om ett till. Det finns kaféer och det finns kaféer. Själva Flavours of Lakhoum ser inte mycket ut där det ligger på stressiga Swan Street i centrala Richmond.

Innanför dörrarna är det som att kliva in i en tyst Marockansk oas. Möblerna är slitet retro och den österländska maten är strålande. Ändå är det inte maten som är den främsta anledningen att hänga här. Flavours of Lakhoum är coffee art i sin renaste form och jag menar det bokstavligen. Detta är ett av mina favoritställen att tyst sitta och filosofera med mina vänner eller bara ta en kort paus och klottra lite i min visual diary.

12 comments:

Annika said...

Wow! Följer konstverket med espresso-crèman? ;)

supertasty said...

det här var bland det coolaste jag sett på länge... detaljerna är makalösa.

sedan så har jag en liten knasig fråga till dig vännen (hey, vi använder ju trots allt samma kamera):
när du skakar din kamera lite lätt, kan du höra ett svagt slamrigt ljud? jag har undersökt och insett att det kommer från spärrarna till blixtupplösaren som sitter lösa. gör dom det för dig också? och kan du höra dom när blixten är nerfällt om du rör lätt på kameran?

(hoppas du förstår vad jag menar.. jag var visst inte bäst på att förklara..hehe)

supertasty said...

oj, min bild ville visst inte vara med på förra kommentaren...

Peter Madison said...

Mmm...det är på cafe'er dom stora frågorna funderas kring...

Helena said...

Jösses va coolt! Jag lyckas inte ens göra hjärtan.

Laanna said...

Åh mums! Och vilken konst!

Anne said...

Supertasty: Du är för rolig. Min första tanke var att nej, det är ingenting som skramlar i kameran. Sedan var jag såklart tvungen att gå och skaka lite på den och till min förvåning rasslar den. Det är ett litet slamrigt ljud när man skakar den lite och ljudet hörs mer när blixten är uppe. Samma som din alltså, extra ljudbonus alltså.

Peter: Nja, jag hänger en hel del på kaféer, om man blir klokare på det vet jag inte.

Annika, Helena och Laana: Konst var ordet.

Fröken Lund said...

Melbourne. Är det en fin stad?

När jag var barn skaffade jag mig en brevvän i Australien. Hon bodde just i Melbourne. Vi brevväxlade i ca 6 års tid och lärde känna varandra ganska bra. Vi pratade om att träffas och att jag skulle komma och hälsa på i Australien.

Jag föreställde mig alltid Melbourne som Australiens svar på San Fransisco pga spårvagnarna.

London, New York och Melbourne är städer jag skulle vilja besöka. Snart kan jag i alla fall bocka av London.

Men som sagt, är Melbourne en fin och trivsam stad?

Anne said...

Ja! Melbourne är en underbar stad. Omöjlig att inte älska.

supertasty said...

skönt att höra. trodde att det kanske var knas på min kamera och med min vanliga tur skulle det har varit väldigt typiskt...

sLars said...

Vilken konstverk! Att sitta på caféer är lärorikt, avkopplande och en oas. Att då hitta en marockans oas torde vara underbart.

Fullständigt underbart.

Själv sitter jag på Wayne's i Linkeboda. Eller, men det var längesedan, ett fik i San Francisco. Hoppas på att komma dit i höst. Bland annat.

Ett annat fik, med underligt stuk men småmysigt ligger mitt emot Adolf Fredriks kyrka i Stockholm. De har över 100 tesorter, bara en sådan sak. UNderlig inredning, som om de inte kan bestämma sig.

Men som någon sade på tåget häromdagen och jag kunde inte dölja det så jag skrattade. "Jag har svårt att komma överrens med mig själv ibland..."

Anne said...

SLars: Ja visst är det något av ett konstverk. Tack för kafétipsen!