10.26.2009

Producer?

Fullsatt rum på kritiken och jag var sist. Handledaren tittade igenom bilderna men sa ingenting mer än att vi behövde prata efteråt. Vi är inte eniga och främst handlar det om stil, ibland kan man kompromissa, ibland inte. Jag tänker inte ställa ut en ”komisk” bild på en ståuppare bara för att han är komiker; vägrar plåta en musiker på stan med gitarr i handen bara för att han är musiker.

Min handledare frågade vad jag ska göra efter kursen och jag vet inte, inte var, inte när, inte ens säkert med vad. ”You would make one hell of a producer”, sa han oväntat och kanske var det avsett som en komplimang, men han kunde lika gärna ha slagit mig i ansiktet.

Han pratade om arbetsmöjligheterna och jag reste mig, svarade att det inte var avsikten med att göra den här utbildningen. Han fortsatte att prata om min organisationsförmåga, pålitlighet och driv medan jag avbröt samtalet och gick ut ur salen.

8 comments:

.perpotator said...

har jag sagt att jag tycker du är sjukt cool.

* said...

åh min fina.

jag vet hur det känns.

lika ledsen som du.

och så utmattande det är att sparka på stängda dörrar. tänker fortsätta sparka ändå, det finns inget annat val.

Doktoranden said...

Du är så himla duktig på det du gör, och med passion samt driv kommer man hur långt som helst. Screw the critics I say.

Miss Upsey Daisy said...

Det var ofint av honom att inte lyssna på dig. Bara mala på och köra över..

Ivana said...

Människor som bara kör över en ska man aldrig lyssna på. Istället ska man ta bilen och köra över dem, ibland behövs två gånger för att vara säker på att de har lärt sig en läxa.

Anne said...

Perpotator, :)

*, tror inte du behöver vänta länge med ditt skrivande innan det ger med sig. Igen.

Doktoranden, tack. Man lyssnar, men måste ändå gå sin väg, vad det nu är.

Missy, ja osmidigt, men min fotoutbildningar har kostat väldigt mycket, vilket han vet, så jag tror att det var väl menat. En duktig producent tjänar bra. Fast det är ju ändå inte vad jag vill höra från min fotohandledare.

Ivana, nej, det är inte vad jag planerat. Det handlar också om mitt visum som snart går ut.

Fotografer är egenföretagare medan producenter/projektledare är anställda, vilekt skulle vara ett sätt att få nytt visum. Dock inte med att arbeta med mina bilder, utan med någon annans projekt.

Pernilla said...

Jag tror att du kommer lyckas med ditt fotograferande oavsett vad någon säger till dig. Du har ett starkt driv och onekligen talang. Till på köpet en naturlig förmåga att skapa värdefulla kontakter inom branschen. Med andra ord, det kommer att klarna för dig.

Ett annat sätt att skaffa sig visum är väl annars att gifta sig? :-P

Anne said...

Tack Pernilla. Vi hoppas på det.