6.09.2008

Lättnad

Cecilia Hagen intervjuar Linda Olsson i artikeln "jag är ledsen till min natur". Jag har velat läsa hennes böcker länge, säker på att jag kommer att tycka om dem. Jag fastnar i följande citat ur artikeln.

Men det har gått fantastiskt bra för dig, kan du inte förmå dig att glädjas över detta, är du inte ganska nöjd med livet nu trots allt?

- Du låter precis som min man: "Kan du inte känna att du är nöjd?" På tisdag kommer boken ut, sen kommer recensionerna. Just nu känner jag ingenting, just nu är jag paralyserad.

Varje gång jag får tillbaka en tenta är jag lika övertygad om att jag är underkänd. Det är jag aldrig, brukar stå ett high distinction i ena hörnan. Men jag känner mig inte nöjd; jag känner lättnad att inte vara underkänd.

5 comments:

Mård said...

Vi har pratat om det här. Det är farligt. Det vet du. Jag är likadan. Jag tror att man kommer bli knäpp efter ett tag om man inte kan förstå vad man själv kan. Nöjda behöver vi inte vara, men vi måste kunna slappna av ändå.

Och vi kan ju. Jag blir så ledsen av att läsa om avundsjukan och småaktigheten. Du har slitit som ett djur, det i kombination med dina fantastiska kunskaper har gett resultat. Försök att glädjas. Vi gläds med dig.

CECILIA said...

http://alifeinoz.blogspot.com/2007/07/sunny-wednesday-sob-story_11.html

Linda Olsson är fantastisk, en naturkraft. När jag läste Nu vill jag sjunga dig milda sånger så grät jag hela tiden. Det var så nära. Jag valde att läsa den på svenska och det är jag glad för.

Och det är inget fel i att aldrig vara nöjd. Nöjda människor är lata och självgoda. Vi som aldrig är nöjda med något vi gör strävar ständigt efter att förbättra och förnya och det ger oss försprång.

Anne said...

Mård, nu skäms jag nästan lite. Att slappna av i nuet ja. Tack.

Cecilia, jag har läst om henne men inte av henne. Får bli bättring. Hemlängtan handlar för mig främst om längtan till vissa personer.

Lisa said...

Känner igen det där. När jag pluggade var jag aldrig nöjd. Måste alltid vara bäst.

Anne said...

Lisa, för mig handlar det inte om att vara bäst i klassen, jag är helt ointresserad av vad andra har. Bara att jag har bra, för min skull.