1.04.2008

Crisp

Vanligtvis är min resväska nästan tom när jag reser. Den här gången gick det inte att få ner mer. Jag fick för mig att släpa med en massa saker, typ vinterkläder och en lampa.

Vanligtvis rullar resväskan lugnt och fint. Den här gången liknade den mest en snöplog i snöstormen. När jag var och simmade i dag hade jag träningsvärk i armen innan jag hade börjat simma.

I Melbourne simmade jag dagligen i poolen några trappor ner. Det var få gånger det var någon annan och simmade samtidigt. När jag bodde i Frankrike låg simhallen vägg i vägg med mitt kontor och som universitetsanställd fick jag tillgång till simhallen på tider när den var stängd för studenterna. Perfekt att simma på de franska tvåtimmarsluncherna. Enkelt att träna.

Tidigare har jag haft kort på ett privatbad i Stockholm och det är rent och snyggt men det tar nästan en timme att ta sig dit. Närmsta badet från där jag bor är sådär fräscht och när jag var där för några år sedan svor jag på att aldrig gå tillbaka. Jag var där i dag och var positivt överraskad. Inte klortvättat och perfekt rent som de franska baden; inte glasat med rena handdukar som mitt australiska. Men ok. Det tar lite drygt en kvart att gå från simhallen och hem. När jag klev in i lägenheten hade håret frusit.

4 comments:

* said...

Skulle vilja simma. Bor tvåhundra meter från badhuset. Dilemmat är bara alla människor som som är där och ska simma samtidigt. Jag vill vara ensam och ha knäpptyst med blank korallblå vattenyta.

Några tips på hur dessa krav uppfylls måntro? i Sverige då?
Ha en skön helg!

Anne said...

Tycker också att det är jobbigt när det blir trångt. Inte vet jag om jag har någon lösning på det heller.

På förmiddagen går pensionärerna, på eftermiddagen kidsen. De brukar iofs hålla till på badsidan snarare än simsidan.

Det bad som jag gick på tidigare hände det ofta att jag var ensam, om inget annat egen bana. kruxet är att man måste teckna kort för ett år.

hur har du det genom arbetet? Sjukhus brukar ofta ha varmvattenbassänger. trevlig helg!

* said...

nope, inget bad för allmänheten på hospitalet.
annars hade det varit perfekt.

det borde byggas vuxenbad som inte kostar en förmögenhet att få tillgång till. Hagabadet som finns i stan är väldigt vackert men där får man punga ut med typ en hundring om man vill ta sig en tur.

Anne said...

Synd. Tänk så skönt om man hade egen pool. Garanterat trängselfritt.