9.13.2007

Kallocain

In media res eftersom jag är lika irriterad som stressad just nu. Annika skriver sin blogg öppet och kanske har ni redan hunnit se henne på dagens löpsedlar. Annika och jag lärde känna varandra genom våra bloggar och sedan även privat.

Jag vet hur hårt hon har slitit med att avveckla sitt företag, söka nytt arbete och alla osannolika turer kring försäkringar och Alfakassa. Att myndigheter använder hennes bloggande emot henne på ett i alla avseende orimligt sätt är lika irriterande som sorgligt. Det är inte första gången det händer en svensk bloggare. Kommer ni ihåg att Virtanen blev stoppad med argumentet att det var känt att han var drogliberal? Det är en annan fråga, men principen är densamma. Det osar Kallocain.

7 comments:

Laanna said...

Shit. Jag har också haft mina problem med Alfakassan, och även sett att de har sökt på det och hamnat på min blogg men trodde väl aldrig att de snokade på det sättet...

Peter Madison said...

Storebror ser dig. Man kan ju undra om resurser ska läggas på att flåsa bloggare i nacken på det här viset. Känns lite häxjakt och galet alltihop. Ur led är tiden...

smul said...

ja bloggar är ju så offentliga som man gör dem till, men det är helt galet att det går till på det viset. Känns som att det är ett intrång även om det säkert inte är det.

Jag vet också att när en väns vän fick sparken, så såg hon att chefen hade hennes blogg uppe på sin skärm. Vännens vän hade skrivit en del negativa saker om arbetsplatsen också. Jag tror det är ganska vanligt att folk blir uppgooglade och att det får följder, tyvärr!

Anne said...

Laanna, sjukt. helt sjukt.

Peter, får känslan att någon anställd använt "läsa bloggar på arbetstid" som argument till häxjakten.

Smul, men jag tycker inte det. Att vara öppen med sin identitet innebär visseligen att man gör en del information offentlig att läsa, men problemet är snarast hur det materialet används.

Sedan tror jag precis som du säger att det är vanligt att man googlar personer. Men återigen på vilket sätt den informationen används.

Järnladyn said...

Tack för ditt stöd, Anne.

Även om jag inte har något att dölja, känns det som jag lärt mig en läxa på det här och att även jag får bli mer anonym nu. :(

Järnladyn said...

Nu hittar du mig här:

http://jarnladyn.blogspot.com

Ändra gärna länken i din blogg. Tack!

Anne said...

Förstår dig. Ändrar länken.