7.09.2007

På villovägar i Richmond

Det är nedräkning nu till avfärd och det är stressigt stressigt att hinna med allt. Det som jag har prioriterat är att få fotofolion klar och jag satt uppe halva natten och gjorde bilderna klara. Tack för alla kommentarer om bildval! Jag garderade mig dock något och tryckte upp några olika extrabilder med tanke på färgkalibreringen. Jag bara hoppas att färgerna är okej på bilderna för det finns knappt tid att skriva om.

Det är det där med Internetkostnader som ställer till det i Australien. Eftersom man betalar per byte var det dyrare att skicka filerna elektroniskt än att åka dit med skivan. Jag tog tåget till Richmond och när jag kom dit upptäckte jag att jag glömt kartan jag tryckt ut hemma. Jag har bra lokalsinne och tänkte att det var lugnt. Industriområde i Richmond var dock inte min starkaste sida, men efter irrande och virrande hittade jag till slut dit.

Nästa punkt för dagen var att köpa en snygg folio och jag hade redan bestämt att jag vill ha denna från Zetta Florence. Måtten på mina foton är 8x10 och det är okej att ta A4. De har också en folio som man kan vika upp och ställa upp och använda som presentation. Det stora problemet var dock att de inte hade plastfickor i 8x10, bara i 8x12.

Grace har varit söt och kört runt med mig i varenda specialkonstbutik i stan på jakt efter 8x10, men det finns inte. Det var min fotolärare som önskade att vi tryckte upp fotona i det måttet men livet hade varit enklare om jag valt standardmått. När inte ens Vanbar, Melbournes mest specialiserade fotoaffär hade vad jag behövde gav jag upp. Jag har två val, antingen folion från Zetta men med fel mått på plastfickorna, eller en röd folio i mjukt skinn i storlek 8x10, som jag hittade i en annan affär. Jag är lite tveksam till mjuk pärm dock. Visserligen enkelt att stoppa ner i handväskan, men betydligt mer ömtåligt.

Det här är naturligtvis vansinnigt ointressant att läsa om folionojande men det är ungefär vad jag har grubblat på under dagen. Det och att jag glömt fråga vilken storlek som bilden till utställningen ska vara. Jag måste hinna få den tryckt, betald och lämnad för inramning innan jag reser. Antar att stackars Grace åker på att hämta upp tavlan efter jag har åkt och lämna den till utställningen.

Bortsett från stressandet kring folion har jag haft en oförskämt bra eftermiddag. Mellan fotobutikerna gick jag och Grace på några gallerier och mellan gallerierna gick vi på några caféer. Camomillte på St Jeromes, pumpa- och ruccolasallad på Arcadia allt serverat med en massa pratande. Sista gallerirundan, sista caférundan. Grace reser bort ett par dagar och jag kommer inte att träffa henne förrän hon hämtar upp mig och lämnar mig på flygplatsen. Jag vill inte tänka på hur mycket jag kommer att sakna henne. Hon pratar ibland om att flytta tillbaks till London och jag hoppas hon gör det om jag stannar i Europa. Jag kanske kommer tillbaka till Melbourne nästa år och det beror på det besked jag får i september.

Jag är medveten om att bloggande har gått lite på halvfart den senaste tiden men det är mycket nu och koncentration ligger på att bli klar inför avfärd. Det är stressig men vi har några dagar kvar i Melbourne. Jag och min resväska.

4 comments:

Kerstin said...

Åh, vad trevligt att strosa runt på några gallerier :)

Anne said...

Tycker jag också.

egon said...

är det du på bilden? :)

Anne said...

Nope, det är Grace. Men jag får väl snart lägga ut en bild. Får se.