7.12.2007

Fjärilar

Det var foliopresentation ikväll och eftersom jag var en av de få som hade bränt min folio till CD fick jag min folio mer eller mindre dissekerad. Det var bra att få kritik och min fotolärare Terry sa att det syntes att jag studerat grafisk design genom att jag att formen var framträdande i flera bilder. Främst syftade han på tunnelbilden, som han tyckte om just för sin enkelhet.

Det är klart att utställningen blir på 96 Flinders Street, men förmodligen blir det vernissage först i september eftersom det kommer att ta tid att sätta ihop utställningen. Jag lämnade inramningen av nakenbilden som jag lade upp igår. Terry har naturligtvis sett den tidigare och han skrev att han tyckte den var ” tense and graceful”. I dag när han såg hela min folio för första gången sa han att han vill att jag ställer ut fjärilen.

Det blev en livlig diskussion fram och tillbaka i gruppen. Det är såklart mitt val men Terry bad mig lämna fotot med fjärilen till honom oavsett vilket. Han hade en lång utläggning om hur den utsträckta handen nästan fick en religiös innebörd och att konturen i fjärilen ökade den rörelsen.
Ärligt talat tänkte jag inte så mycket alls. Det var dagen efter jag fick hjärtat krossat och jag tog aldrig av mina solglasögon när jag gick in i fjärilshuset. En fjäril satte sig på en liten flickas hand och medan hennes upprymda skratt ekade satte jag mig på huk och tog några snabba bilder. En av dem är bilden nedan.

Wings

Jag lämnade bilden på fjärilen till Terry innan jag gick och han frågade om det innebar att han fick välja bild till utställningen. Jag kunde inte låta bli att le men svarade att jag ger besked i morgon. Han sa att han förmodligen kommer att rama in fjärilsbilden ändå och ta med. Det verkar som att den lilla utställningen har blivit till en stor fotoutställning mitt i stan. Det verkar också som att jag inte kommer att ha med en bild utan två. Roligt om det blir så. Men, om det inte blir så, vilken av bilderna hade ni valt? Nakenbilden eller fjärilsbilden?

Det finns en liten nackdel att få med två bilder. Det innebär att den lämnade ett hål i min folio eftersom jag inte hade någon kopia. Nu måste jag ringa labbet i morgonbitti och senare under dagen åka till Richmond. Igen.

11 comments:

Signe said...

mycket fina bilder. me like. jag är sämst på att välja så jag tänker inte lämna nån svar på frågan.
du verkar verkligen ha haft minst sagt fulla dagar. jag har bara flyttat mellan städer i Sverige. det är alltid en konstig känsla att lämna och komma tillbaka. det måse vara extremt omvälvande att resa som du gör. men spännande. hoppas allt går bra. ser fram emot att höra från dig när du är framme här i norr.

Peter Madison said...

Mmm...just tunnelbilden gillar jag väldigt mycket. Så pass att jag klickar in på den ibland och tittar på den länge. Låter kanske lite töntigt men det rasslar till en väldiga i mitt huvud när jag ser på den!! Fjärilsbilden är vacker...om du vill, eller redan gjort, så kanske du
kan göra så att bara fjärilen är färglagd!!? Krävs ju lite photoshopande men det kan du ju.

Fjärilar är vackra!

.perpotator said...

Fjärilsbilden är toppen. Den skulle jag tagit med. Nakenbilden är lite för uppenbar tycker jag. Lite för konstlad för min smak, jag gillar mer bilder ur verkligheten, som den med fjärilen, även om sådana också kan se bra ut arrangerade. Men som sagt, det är bara jag som tycker högt då.
Fjärilen och barnhanden är jättefin.

Susanna said...

Sannerligen en vacker bild. Om ett val måste göras skulle jag ändå välja bilden på kvinnans kurva.

smul said...

fina bilder, det är svårt att välja för de representerar ju så olika saker liksom, skönt att jag inte behöver välja. Jag gillar att läsa här förresten.

Fröken Lund said...

Jag hade valt nakenbilden. Egentligen vet jag inte varför, men det är något med ljuset i den bilden som tilltalar mig väldigt mycket. Däremot håller jag med din fotolärare om bilden med fjärilen. När jag såg den bilden första gången så blev jag helt fascinerad. Den är oerhört vacker och jag instämmer i att den har ett nästan religiöst intryck. En barnhand kan vara otroligt vacker med sina knubbiga små fingrar.

Anne said...

Signe, tack! Det är svårt att välja bilder och ja, det är lite mycket nu. All flytt, inrikes som utrikes har en tendens att ta energi.

Peter, glad att du gillar tunnelbilden men någon färglagd fjäril blir det inte. Emfas ligger snarast på handen än på fjärilen för mig.

.perpotator, fjärilsbilden är en ögonblicksbild, medan de andra är mer stilla.

Susanna, det val jag också gjorde.

Smul, tack och roligt att höra!

Fröken lund, det intressanta är att kvinnobilden tycks tilltala kvinnor mer. Jag är som du mer intresserad av handen än fjärilen.

Owe said...

Det finns flera bilder i din folio som jag tycker om light d.v.s tunneln, fjärilen och handen ögonblicksbilden, behind the veil skuggorna och ljuset, curve, Hands, I see you, Melbourne.

Jag kan inte välja en: handen som fjärilen sitter på, behind the veil, curve, hands och tunneln.

Du kan snart han en egen utställningen - visning av din konst.

Annika said...

Håller med! Du har tagit så många fina bilder, men denna med fjärilen plus nakenbilden nedan är de allra mest konstnärliga. Du är duktig!!!

pinhead said...

Riktigt snygg bild!

Anne said...

Owe, nej något sådant är inte på gång.

Annika, tack för din uppmuntran.

Pinhead, tack!