7.04.2007

Hello from NY!

Det var rubriken på ett mejl som kom i morse från en kontakt i New York. Hon erbjöd mig att jag kan stanna hos henne om jag behöver boende. Det känns skönt att veta men det förändrar inget. Jag har sökt arbete i NY och som vanligt är det största hindret visum. Jag tänker inte flytta till NY utan att ha arbete klart i förväg. Förr eller senare tar jag mig dit, men jag har ingen brådska.

När jag var 18 hade jag och min vän Carolina långtgående planer på att flytta till NY och dansa. Vi hade all energi i världen, tränade hårt och såg svettiga dansgolv och berömmelse à la FAME framför oss. Våra föräldrar såg strippklubbar à la Flashdance och av resan till New York blev inget. Carolina sökte till danshögskolan; jag var i Tyskland och sjöng och missade intagningen. Jag började repetera i en operettensemble på teatern, men när jag kom in på universitetet i Stockholm blev det marknadsföring och ekonomi istället. Sedan blev det franska och Frankrike, engelska och Australien. En dag blir det NY.

12 comments:

Susanna said...

Skönt att ha någonstans att bo även om jobbet inte finns där ännu... New York är en stad att komma tillbaka till. Har ständigt planer på att återvända dit. Sist jag var där var jag sex år yngre.

Sov gott för mig - god morgon till dig!

Anne said...

Bon nuit! Det är lite underligt med tidsskillanden när man ser det sådär.

Anne said...
This comment has been removed by the author.
Peter Madison said...

Mmm...världen är ju bra konstig om det inte går att få jobb om man är överkvalicifierad...och en dag blir det ju New York.

God morgon på dig...jag hänger uppe ett tag till...:)

Anne said...

Peter, problemet var snarast "fel" utbilning än brist på utbildning skulle jag tro. Om det nu är mer utbildning att ha en engelskspråkig skolgång. Han ville nog mest vara lite uppmuntrande på slutet och han var vänlig. Inte för att hjälpte mig, men ändå.

erik said...

Fel utbildning i visumkrävande land var det ja. Du är välkommen om det blir japanska och Japan, kolla så att jag är kvara bara. Du vet, fel utbildning i visumkrävande land...

Kerstin said...

Klart det måste bli NYC någon dag - helt fantastisk stad...

Lisa said...

Har bott i NY. Första gången när jag var liten. Det kommer alltid att vara sagolandet för mig och jag kommer alltid att längta tillbaka dit. Det är en helt fantastisk stad! Kan helt klart rekommenderas.

egon said...

jag vill också till NY! aldrig ens varit i USA.

Anne said...

Erik, Det låter bra att jag är välkommen till din stad, när visummänniskorna inte verkar tycka detsamma.

Kerstin, ett måste.

Lisa, åh, du har bott i så många städer. Jag har inte bott där. Än.

Egon, om jag åker får du komma och hälsa på mig. Men just nu är det Sverige som är nästa destination.

Alexandra Malmqvist-Olsson said...

Själv är jag vrålnöjd över att ha gift in mig i en släkt med permanent visum i US and A, ja, för det innebär att om önskan finns är arbete over there in sååå långt borta.

Anne said...

Alexandra, ja det hade onekligen gjort livet lite enklare eller i alla fall visumfrågan. Det ska förhoppningsvis ordna sig med arbete ändå, om än mer komplicerat.