6.18.2007

Prête-moi ta main

Dagen har spenderats i mer eller mindre frivillig husarrest på grund av avspärrningarna. Fördelen är att jag har fått undan en massa pappersarbete och det blev ett välkommet avbrott när en vän ringde och bjöd mig på bio på en biograf som har jubileum. Det var andra gången den här veckan jag lyssnade på franska när vi såg filmen Prête-moi ta main.

Det är en romantisk komedi med Charlotte Gainsbourg (Jane Eyre) och Alain Chabat i huvudrollerna. Publiken skrattade mest hela tiden och applåderade spontant på flera ställen. Det kan förstås ha att göra med vinet som serverades. Filmen var förutsägbar och lite småtramsig, men den var också välspelad och varm.

Mindre varmt var det café där jag träffade Grace efter föreställningen. De hade dörrarna öppna trots att det bara är fem grader ute och vi åt snabbt och gick sedan hem till mig istället. Vi har inte setts sedan jag var i Auckland och det är skönt med människor som verkligen känner en och man bara kan slappna av. Det blev en av de bättre kvällarna på länge.

5 comments:

Johan said...

Har du hört Charlottes album 5:55? Fint tycker jag.

Mill said...

Läskigt med dödsskjutningar...Härligt att du fick en bra kväll i alla fall. Är inte avundssjuk på dina 5 grader även om det knappast är särskilt mycket varmare här för tillfället...

Anne said...

Johan: ja, hennes röst påminner om hennes mor.

Mill: Oplanerat blir ofta bäst.

Annika said...

Låter mysigt med en bio där det serveras vin...

Anne said...

Det tänkte jag inte ens på. Är det alkoholförbud på alla svenska biografer?