4.18.2007

Sharks

"Shark!"
"Sharks!!!"

Jo, vi såg ett par när vi var ute och snorklade i dag. White tip shark, tror jag de hette. De var inte mer än en meter och helt ofarliga för människor. Vi kände på enorma snäckor (man fick röra dem sa marinbiologen) och se de slå igen kakarna. Under ytan blomstade livet i starka färger.

Vi såg stora sköldpaddor och en massa andra fiskar. Bäst tyckte jag om Butterfly-fiskarna som lever i par. De simmar tillsammans livet ut och om en av dem dör så dör den andra också. Romeo och Julia à la firre.

9 comments:

supertasty said...

det låter som du har det toppen! hoppas du tar massa massa bilder som kommer ut här snart. I look forward to them...

egon said...

det låter alldeles fantastiskt trevligt i jämförelse med ett regnigt stockholm...

pinhead said...

Vi såg också hajar när vi var och snorklade i Byron. En liten sak men dock. Vi hade köpt en undervattenskamera som vi tog en massa foton med. Tror vi fick några på hajen.

Men bilderna kommer vi aldrig att få se eftersom det var någon idiot som öppnade en polares resväska på hemresan och snodde den. Någon personal på flygplatsen. Jävla svin.

Anne said...

Supertasty: Jag har haft det otroligt bra. Vi ser fram emot dina bilder också. Misstänker att någon ska ut och smyga med kameran i morgon.

Egon: Tack, ja Queensland var varmt och soligt. Ikväll kom jag tillbaka till Melbourne och det är tyvärr inte lika varmt, men klart bättre än ett regnigt Stockholm. Ett regnigt Stockholm är åtminstone bättre än ett snöslaksigt Stockholm...

Pinhead: Vilken otur du har haft! Missade lotter, stulna kameror och döda pixlar. Jag lämnade in min undervattenskamera i kväll, men jag är tveksam till om bilderna blev bra. Det kändes som jag hade fullt upp med snorkel och inte simma in några rev och såklart titta på firrarna. Jag glömde nästan bort min kamera, men om jag får några bra hajbilder lägger jag upp dem. Alltid något.

Suz said...

åh, vad spännande med hajar. jag har alltid velat dyka men är rädd för djupa vatten. får se till att övervinna den rädslan tror jag bestämt.

Anne said...

Fördelen med Barriärrevet är att det inte är speciellt djupt inne i själva revet. Där vi var kan det ha varit en tre meter och vi hade en marinbiolog/instruktör med oss ut.Om du snorklar räcker det med att hålla dig i ytan och ändå se allt. Det var absolut värt det!

pinhead said...

Ja en del otur, dessutom blev mitt visakort avmagnetiserat dagen innan vi åkte och banken var stängt eftersom det var jul. Men det löste sig bra ändå, det är jävligt bra att internet finns när man är på semester.

Anonymous said...

HAHA.. chit va oretvist.. det värkar som om du alltid reser och ser fantaskska djur.. :D

Anne said...

Anon, det underlättar att bo i Australien.