6.19.2011

Fabulous

Det som jag älskar mest med LA är hur allt är FABULOUS, komplimangerna konstanta, skor, armband, klänning, make up, hår, det spelar ingen roll och efter några dagar kan man inte annat än le lite extra, flirta lite mer och njuta av det. Yta eller inte spelar ingen roll, roligt är det, i alla fall ett tag.
Mina vänner var helt underbara och de tog med mig på allt från Malibu, till familjemiddag, till produktionsbolag, till fantastiska restauranger, till Observatoriet, till galna fester i Los Feliz. Ett par människor fram till mig och sa att jag var såå lik Drew Barrymore. 
Mötte upp med ett par andra amerikanska fotografer, en som var i stan för en stor utställning med diverse installationsverk. De hade flugit in honom, gett honom en bungalow med egen kock och frågade om vi var sugna.
Annars känslan av att ofta bli bedömd i möten med andra, mer så än tidigare. En man på en fest sa till mig, to my face, att han gillade mig, att jag såg ung och frisk ut (?), men att jag med tanke på min ålder inte riktigt var där jag borde vara karriärmässigt. (!) Otroligt.
New York var intensivt och varmt. Jag trodde inte jag skulle skriva att jag saknar värme på över 30 grader i stan, men jag kände hur jag andades, slappnade av och njöt av värmen. Hade inte så mycket tid, men mötte upp med ett par andra fotografer. En av dem som jag ställde ut tillsammans med förra året. Han bjöd på middag, han var där för att plåta restaurangen för New York Times och jag satt mest i baren och åt, fick hoppa in som modell, kvinnliga välmanikyrerade fingrar på vinglas. (Älska LA och underbara Bliss SPA på hotellet)
När jag var på manikyr pekade hon mot en vägg med nagellack i alla tänkbara och otänkbara färger. Jag måste erkänna att jag är en aning skeptisk till nagellack, det ser lätt tacky ut och hur försiktig man än är håller det inte mer än ett par dagar, så jag hoppade. Istället penslade hon med ett slags glans, inget nagellack men det blänkte snyggt. Jag frågade vad det var. ”Vi använder det till män när de gör manikyr, får naglarna att skina”. Herrmanikyr alltså.

6.08.2011

California sunrise

Håret är en nyans ljusare, ögonbrynen en nyans mörkare, väskan packad i hallen och om några timmar åker jag till LA. 15 timmar, men samtidigt knappt hälften mot Australien. Alltid något.
Min syster är kvar hos mig och hennes resväska står också i hallen, hon ska till Spanien. Det har varit mysigt med sällskap några dagar och det har blivit en massa shopping, eller kanske tittat mest, sparar shoppingen till NY. Längtar.

6.05.2011

"I refuse to be defined by my boyfriend. Or lack of."

På konserten med Angus & Julia i veckan berättade Julia om låten For You, hur hon skrev den till mannen hon älskade i ett försök att börja om. Hon var på turné långt ifrån, satte sig ner, skrev, skickade och möttes av tystnad.
Hon väntade. Och väntade och sedan, en sång tillbaka. Längtan, förväntan och åten han hade satt ihop var… hip hop.
”Det funkade inte mellan oss, men vi är fortfarande nära varandra. Vänner”, sa hon med ett leende. Som kärlek är, omvandlas, förändras, men försvinner inte, inte med personer som stått närmst. Blir något annat.