7.17.2010

Vi gillar



”Jag är så stolt över dig!”, sa Suzy över en knastrig australisk linje. ”Huh?”, sa jag. ”För kampanjen, den är överallt, din bild”. Tystnad. ”men, Sportsgirl Annevi! Vykort, stora skyltar i butikerna, Bourke Street, ÖVERALLT. Du är så duktig, jag är så stolt så stolt”.

Precis som H&M tar in high end fashion designers som Stella, Lagerfeld i gästkollektioner gör den stora nationella australiska modekedjan Sportsgirl detsamma. I år valde de att bjuda in Alpha 60 som gästdesigner och de lanserade en kollektion för kedjan för ett par månader sedan.

De kontaktade mig och ville använda en av mina bilder som jag tagit på dem till kampanjen. Den skulle bland annat vara med i senaste numret på Sportsgirls modemagazin. Jag fick tidningen när den kom ut, bara det att min bild inte fanns med.

Modebranschen är lika hård som lynnig och jag bläddrade vidare och det är inte helt ovanligt att bilder faller till och från i den slutgiltiga tidningslayouten. Därför blev jag något överraskad att bilden trots allt hade använts som avtalat, bara inte i just den tidningen, men tydligen i det mesta annat. Sweet.