6.17.2010

Deux

”Två färger, inte mer än två färger”, sa min mormor när jag stod framför garderoben och skulle välja kläder till någon av de många bjudningarna. Hon var alltid lika oklanderligt klädd i eleganta jackor, veckade kjolar, pumps i färgglada nyanser, hattar med långa fasanfjädrar (som jag inte fick klä ut mig i) och halsband i alla tänkbara färger (som jag fick prova, i alla fall en del). Mina klänningar var nästan alltid rosa, vita kalasbyxor till, eller turkos, en hade discopärlor i linningen.

En blå soffa, ett brunt matsalsbord och ett sängöverkast i vinrött, grönt och blått fanns i den möblerade lägenheten jag hyrde i Melbourne. Jag avskydde sängöverkastet och lade det i en sopsäck längst in i garderoben. Köpte ett vitt istället. En färg mindre.

Vita väggar, vita gardiner, vitt sängöverkast hade mitt sovrum i Stockholm innan jag reste till Australien. Vita väggar, vitt sängöverkast har jag fortfarande.

Svart och vitt är det första jag letar efter när jag ser en bild. Finns det ”true black”, finns det pure white? Saknas något upplevs bilden ofta som blek, intetsägande. En splitterny svart rya/heltäckningsmatta täcker mitt sovrumsgolv, en mjuk zebrafärgad stol står i ena hörnet, binder samman två färger. Svart. Vitt.

6.13.2010

Vägen till sångerna

är en antologi med intervjuer av svenska låtskrivare där de berättar om sitt skapande, inspiration och hur låtarna växer fram.

Bland de intervjuade finns bland annat låtskrivare från Dungen, Timo Räisänen, ElinSigvardsson, Dear Euphoria och Taken By Trees.

Det finns bilder med också och det är där jag halkar in, foton som jag tog av Elina Johansson aka Dear Euphoria finns publicerade i boken.

Vägen till sångerna kommer ut till försäljning i september.

6.05.2010

Slideluck Stockholm

Om ni är i Stockholm och inte har några planer ikväll tycker jag att ni ska ta er till Delight Studios.

De har en Slideluck Screening i storbildsformat där de visar upp stillbildsfoto i videoformat. Flera svenska och internationella fotografer medverkar.

En av mina undervattensserier, Let It Fall, visas med musik av Elina Johansson. Det bjuds på mat, mingel och efterfest. Inträde 100kr. Mer information här.

Välkommen!


PS. Jag kan dessvärre inte vara med. Har en plåtning tidigt imorgon i Skåne. x