5.31.2010

Shannon & Os



Shannon och Os gifte sig i Los Angeles i ett gammalt vinbryggeri, nu ombyggt till en restaurang/nattklubb, medan andra delar av bryggeriet blivit konstnärsateljéer.

Brudgummen är från England, bruden från LA och ingen familj var på bröllopet men de hade ett hundratal vänner på plats att fira dagen med dem. Familjen var med via nätet med skärmen projicerad i storbildsformat, chatten igång.

Båda är båda fotografer och det är alltid lite speciellt att plåta fotografer. De är så medvetna om komposition och ljus och efter fest och vin blev det kanske lite galet när vi vandrade genom de ändlösa industrilokalerna för att ta porträtten. En tvättstuga, en sliten brygga, en gul trappa. Men kärleken lyste genom allt och Shannon flyttar till England i augusti.

Hela bröllopet här.

5.28.2010

Home sweet home

Hamnade på grekiska landsbygden, vaknade till tuppar som gol om morgnarna, bland vita stränder, blått vatten, olivlundar och lata dagar med fetaost och solmogna söta tomater.

Fanns inte så mycket att göra. Gjorde inget. Och jag behövde det.

Nu desto mer och en mejlkorg som svämmar över efter en vecka utan Internet (har nog aldrig hänt). Först bröllop att redigera, album som ska sättas ihop. Vad gör ni?

5.17.2010

"If you have to travel alone, travel in style"



Älska. Önskar min lägenhet såg ut mer så. Det gör den inte, inte ens i närheten och nästa månad lär jag få ta tag i det när jag kommer hem från Grekland.

Mellan 7 och 8:e avenyn i NYC, mellan 38-40:e gatan ligger garment district (ibland fashion district) med tygbutiker, knappbutiker, fjäderbutiker och jag var smått extatisk när jag gick mellan de trånga raderna och lät fingrarna svepa längs tygerna. Okej, vissa, inte de som kostade 3000 kr metern.

Istället prutade jag i bästa torganda och fick med mig 10 meter vitt sidenaktigt tyg, som nog får bli gardiner, eller sängöverdrag, har inte bestämt mig. 4 meter glansigt guldtyg, som jag egentligen inte tänkt köpa alls men när jag fick det som var kvar på rullen för 80 kr kunde jag inte låta bli. Och sedan ett rosa sidentyg med svart broderi som nog ska bli en cocktailklänning, massa tyll, sammetsband, påfågelsfjädrar och knappar. Älska. 

Här är en bra site till affärerna i Garment District, inte helt ny, men i huvudsak funkar den.

PS. Jag lade upp en del bilder från LA här.

5.07.2010

Perfektionismens vagran

Jag bor i en vindslagenhet i Soho, med kakelugn och roda tegelstenar. Inte for att jag haft ugnen igang, snarast tvartom. Det var trettiotre grader i lagenheten i forrgar innan jag kom pa att flakten kunde stallas om till AC (duh) och nu har jag behagliga 25. Det ar stralande sol och jag var pa Guggenheim som har fotoutstallning mest urbana landskap med spar av mansklighet men utan manniskor. Kanns inte helt nytt.

Sag en helt fantastisk fotoutstallning igar pa ICP med Tichy. Perfektionismens vagran som han sa. Att vaga lata saker fa vara oskarpa, vaga, skrapade, smutstiga till och med. Gar fortfarande och tanker pa bildern aoch sattet han fotograferade och tyckte sa mycket om det.

NY dag III

  • 10 minuter i Empire State Building (pft turistskit, men traffade en engelsman som jag hangde med ett tag. Sexigaste accenten nagonsin.)
  • 2 h pa Victoria's Secret






5.04.2010

Vila

Helgen i LA var lika fantastisk som intensiv. Finns hur mycket som helst att skriva och redigera, men nar jag vagde min kameravaska lamnade jag min macbook hemma. Sadar kul just nu, men kanske lika bra. Mer tid att fotografera, att ga omkring, tid att bara vara.

Ar i NY nu, for tillfallet i Meatpacking district efter en shoppingrunda. Sa oandligt mycket att gora, sa mycket att se, men mest gar jag omkring smatt planlost i varmen.