4.28.2010

Jag gör som Madeleine

drar till New York. Men först LA.

Det kommer bli galet. Utställning. Bröllop (!?), bbq, Hollywood.



Förmodligen blir det inget bloggande förrän jag har nått NY på måndag.

4.25.2010

Våren har kommit

Blå himmel. Sol. Blåsippor, vitsippor, you name it. Iskalla vindar för all del, men ändå.

Satt ute med några vänner, på lekplatsen medan barnen sprang omkring. Fick fräknar av den första solen, såg en fotoutställning av André Wolff. Tyckte speciellt om hans Gallianobilder, promenerade hem längs vattnet och tänkte att det jag saknar mest att fotografera är mode.

Logiskt sätt förstår jag att det tar tid att komma igång igen, att hitta nya designers, modeller, stylister, sminköser, tryckeri, ramare, studio etc etc. I praktiken går det inte alltid så snabbt som jag vill, men sakta rotar jag mig igen. Och för varje fotobokning känns det allt mer naturligt att stanna här.

4.22.2010

Dear Euphoria, del I





Nya pressreleasebilder till Dear Euphoria, aka Elina Johansson. Dear Euphoria kommer ut med en ny EP snart, lite poppigare i soundet.

Jag kommer skriva mer, men en omgång pastelliga bilder ligger här.

4.18.2010

Platt platt

 "Du är modefotograf förstår jag", sa mannen med silverfärgat hår och fluga. Tror det röda läppstiftet avgjorde, vet inte riktigt. Trevlig var han i all fall i samtalet som följde.

Jag var på svenska fotografförbundets föreläsning/stämma/cocktail på Berns igår. Jag kände ingen när jag kom, fler när jag gick.

Askan ställer till det och jag har tur som kan få skjuts i eftermiddag, men det innebär expressshopping och brunch nu på förmiddagen. Dessutom har jag lyckats stuka tån, inte igår, men uppenbara klackproblem när det är dags för stan.

4.14.2010

Får jag följa med?

Jag passade min 3-åriga systerdotter igår och jag behövde packa, så hon hjälpte till. Jag lade ner plattång och cocktailklänning, album och kamerautrustning. Hon lade ner boken Elsa städar, en badleksak och en paket russin. Allt det viktiga.

”Var ska vi åka”, frågade hon och jag förklarade att jag skulle tillbaka till Stockholm efter påskhelgerna. ”Får jag följa med? Jag har en Pippiresväska”, sa hon med förväntansfulla ögon. Och besvikelsen som följde.

Men, vi ska till Grekland nästa månad, innan dess USA och från att ha befunnit mig i något av vinteride de senaste månaderna börjar det bli allt mer. I like.