11.21.2009

Le ClownAyers Rock 2007

Det kliade irriterat i ansiktet och jag lämnade datorn och gick bort till spegeln. Hm... Tänk er clownsminkets klotrunda röda rouge, men som hamnat på sned, en cirkel på käken upp mot örat, en som ramlat ner på kinden på andra sidan. Femkronorsstora perfekt runda illröda märken och jag tittade förvånat, aldrig haft något liknande.

Jag har bott i det här huset i tre år och jag har aldrig sett en spindel i min lägenhet, förrän för ett par dagar sedan. En liten stackare så jag giftsprayade den och borta var den. Måste ha kommit in genom AC:n och de flesta spindlar här är inte ens giftiga, men det är trots allt Australien så jag googlade lite.

Det var smått fascinerande läsning; jag visste inte att man inte ska gå ner i en pool om där ligger en till synes död spindel på botten, för tydligen kan de överleva med små luftbubblor i ett dygn. Minns att jag simmade över stora svarta spindlar i hotellpoolen när jag var i Ayers Rock. Jag har också badat bubbelpool med en stor huntsman i Byron Bay och de är visserligen inte farliga, men när den bubblade upp och lade sig över bröstet var det inte kul. (Det känns som att jag ska lägga till att huntsman är en spindel.)

Tydligen ger de flesta spindelbett en vit cirkel i mitten av det röda märket så några spindelbett är det knappast. Trodde jag inte heller, troligtvis något insektsbett, hoppas det försvinner snabbt för vackert är det inte.

4 comments:

egon said...

Får rysningar av att bara läsa om spindlarna. UH.

Anne said...

Jag brukade vara så; men jag har blivit bättre. Fast jag tycker verkligen inte om spindlar och jag var livrädd när jag var i Byron och det var en flera centimeter öppen springa under min hotelldörr, utanför var det regnskog och gigantiska spindlar fanns överallt. Jag riste sängkläder som jag vet inte vad.

Men jag känner mig trygg här, inga spindlar i sikte. Jag hade fler i min svenska lägenhet. De var förstås inte giftiga, men stora var de dessvärre.

Pernilla said...

Hmm. Googla på "ringorm". Det var det första jag tänkte på när jag läste om dina utslag. Mycket smittsamt är det. Kan smittas bara av en kram.

Anne said...

Hehe, det blir som doktorsforum på bloggen. Jag ger det några dagar, tror att det är någon slags insektsbett. Kram.