4.19.2009

Ewww

Jag hade redan borstat tänderna och var mer eller mindre på väg att lägga mig när mobilen ringde och några vänner satt på tåget på väg till stan. De skulle till en bar ett par kvarter från min lägenhet och de tyckte att jag skulle med. Det drog, så jag klädde om och mötte upp.

Tyvärr blev det en annan bar, en scary sådan, för en av mina vänner hade träffat några andra vänner iklädda gympadojor. Det kan man försöka komma in med på en bar en lördagkväll i Melbourne och eftersom en annan av gympadojornas vänner satt på en pub i närheten beslutades det att vi skulle dit. Absolut inte mitt val när vi hamnade på ett backpackerställe och jag försöker fortfarande återhämta mig.

Jag har gått förbi många gånger och om det ser sunkigt ut från utsidan var det ingenting mot insidan. Det var inte bara drinkarna som var billiga. Vännerna till vännerna var inte roliga och när en okänd ofräsch man kom allt närmre, lade händerna över mina armar och midja flydde jag bort till baren, där en tysk kille började prata. Han var tio år yngre än mig och luffade landet runt. När sluskmannen dök upp igen flydde jag fältet och jag och min sidenklänning gick hem till min trygga fina lägenhet.

4 comments:

Doktoranden said...

Sådana där kvällar slutar alltid på antingen två sätt; helt fantastiska eller total katastrof.

Finns inget mellanting.

Anne said...

Ja så är det nog. Tyvärr tillförde den här den senare.

Pernilla said...

Åh! Lider med dig. Det där är definitivt inte min typ av ställe heller. Jag vill ha lite finare dress code och fräschare människor på ett ställe om jag ska vilja gå ut. Således har jag heller ännu inte gått ut på nån klubb i Gävle ännu. Det enda som finns är ett ställe som heter "Heartbreak Hotel" och det ligger nog i klass med vad du precis beskrev.. Tyvärr.

Ska jag gå ut får jag åka ner till hufvudstaden istället. Bättre så.

Anne said...

Pernilla, heartbreak hotel alltså, låter lovande... Det är nog en balans, en ruffig lokal är rätt så länge människorna är fräscha, men när både lokal och publik är otrevliga blir det dubbelt fel.