3.06.2009

Yum

”Jag hämtar upp dig klockan sju”, stod det på ett sms som kom igår. Jag hade glömt att jag skulle på middag och det var bara att kasta sig i duschen, stryka klänningen och iväg. Vi åkte till I Carusi, som gör Melbournes godaste pizzor och det är som att kliva in i någons kök och menyerna med handskriven font förstärker den familjära känslan.

Det är alltid fullsatt i den lilla lokalen i Brunswick och köket ligger mitt i rummet. Pizzabrödet är inte helt färdigbakat vilket ger den en närmast pannkaksliknande smak i mitten av pizzan och det finns ingen olja som dryper över maten. På min vegetariska pizza låg rostad pumpa, nötter, getost och ett berg av sallad. Yum.

Vi åkte vidare och tog en drink på Mr W, en designad bar i träpaneler och svart marmor som slingrar sig genom den avlånga baren. En installation i tidningspapper längs väggen och the National från högtalarna och det blev långa samtal över en drink. 35 kronor för en vodka cranberry, Stureplan släng dig i väggen.

3 comments:

* said...

en fin kväll vill jag lova. tack för att man fick följa med på ett hörn.

Johanna said...

Oh, jag har letat efter ett bra pizzaställe.

Tack för tipset!

Anne said...

*, ja det var det. Stressen rann av i roliga samtal och god mat.

Johanna, de rien. Il Carusi finns i Brunswick och St Kilda. Jag har bara varit på den i Brunswick, men menyn är densamma.