12.26.2008

All I want for Christmas

Fick jag. Jag är glad att ha min familj runtomkring och fira tillsammans. Få tid att sitta ner och bara vara. Jag har alltid haft lätt att anpassa mig och jag har firat jul i 40 gradig värme bland vänner och haft det oförskämt bra, men det är speciellt att få fira som i sin barndom.

Cirkeln sluts. Samma människor men utan att vara yngst, istället syskonbarn med lyckliga ögon. Min systerdotter var sötast i en australisk rosa prinsessklänning i tyll och med ett blått lasersvärd i handen. Jag blev lika glad för smink och ett linne. Svårt att handla när jag vet att jag reser.

12.23.2008

Jul

En dag kvar till julafton och det glittrar i barnens ögon i väntan på tomten. Festerna och middagarna avlöser varandra. Jag kastar cocktailklänningar till höger och vänster och tänker att det gör ont med ytterligare en dag i snygga men spetsiga klackar. Träffade vänner från London igår och skrattade mycket. De skrattar lite åt min brittiska som för varje år blir allt mer färgad av Australien.

Jag sitter redan i en cocktailklänning och huset doftar rent och julkryddigt. I morgon blir det jul på riktigt med alla nära och jag ser fram emot det. Jag hoppas att ni får en fin jul.

/xx

12.22.2008

Dear Euphoria

Dear Euphoria

Svenska Dear Euphoria tillhör de mest spelade i mitt itunes. De kommer ut med nytt album nästa år och jag träffade sångerskan Elina och tog bilder till pressrelease. Fler bilder på deras myspace.

12.16.2008

Shake the room

Dagens samtalsämne har varit det hastiga uppvaknandet i jordskalven. Det var över lika fort som det började, men jävlar i havet vad det skakade under tiden det pågick. Det avgrundsdjupa mullret är det som jag minns mest. Det liknade ingenting jag har hört tidigare och jag förstod aldrig vad det var. Jag var inte ur sängen innan sängen slutat skaka och ljuden tystnat.

Jag hade lokalradion på när jag satt i bilen och de nämnde att tre personer sökt vård på sjukhuset till följd av skalven. Två på grund av yrsel och svimningar. Den tredje hade ramlat av stolen.

Jordbävning

Say what? Jag sov djupt tills jag inte sov djupt längre. Tills allt mullrade och skakade, tills yrvakna röster rusade omkring och telefonen började ringa. Jag hann tänka att pannan exploderat och snart hela huset, men på jordbävning tänkte jag inte alls. Men det var det.

Nu är jag klarvaken och det är meningslöst att försöka sova trots att tre timmars sömn är för lite. Satt uppe och skrev mot en deadline.

12.13.2008

Till dig

Glögg, lussebullar, pepparkakor, clementiner och det luktar och smakar som julen gjorde när jag var liten. Clementiner. Det är som låtar som är förknippade med exakta platser i tid och rum med minnen som genast känns glasklara.

Omtänksamma presenter är alltid de bästa. Det var mitt i natten och vi satt och arbetade. Jag hade inte räknat med att stanna ute och timmarna gick och jag hade inte ätit sedan lunchen. Till slut utbrast jag högt i en halvsuck att jag var för hungrig för att tänka.

Vi var i stan, men det fanns inget öppet i närheten. Efter en stund kom en ung vacker man tillbaka med något i handen. ”Till dig” sa han och sträckte över en clementin. När jag vände på den hade han ritat en leende smiley på den. Jag log tillbaka.

12.09.2008

Stillhet

Klev in i ett tyst rum med vita väggar, vitt golv, vitt tak. Mina steg ekade mot golvet medan jag gick närmre det enda som syntes i rummet. En vägg med ett digitalt verk, drogs mot den i tystnaden. Det kom inget ljud, bara stillastående ansikten som tittade utan att se. Alla väntade på något men ingen rörde sig.

Jag stannade och tittade tillbaka och såg någonting som jag har letat efter. Fick mig att se hur jag kan samla den serie bilder som jag har arbetat länge på i tanken, men utan att få dem att hänga samman. Vill behålla tystnaden, stillheten och hoppas kunna fånga den och lämna till andra att se. För att i bästa fall hänga resultatet på ett galleri i Melbourne om några månader. Jag ska gå nu; kameraväskan är packad.

Ni kan se en videon här av Erik Olofsen. (klicka på video)

12.06.2008

The Sun



Jag har lyssnat länge på Soap & Skin och hennes låtar är förmodligen någonting man inte gillar alls, eller tycker mycket om. Det känns. Rakt igenom.

The sun.

12.03.2008

HD DI

HD DI, som en bokstavsdiagnos. Betygen ramlade in från Melbourne och det kan inte bli så mycket bättre. Jag har aldrig någonsin fått en fråga om mina betyg vid en anställningsintervju. Kunde ha varit enbart HD. Fast det hade kunnat vara en massa andra lägre också såklart. Betydelselöst, men ändå inte, bara vill att det ska vara det, att jag kan känna att det är det.

Av mina betyg fick jag högst i illustration. Funderar på vad säger.