6.04.2008

Good girl

Fotografen som ringde igår mötte jag på en av cocktailfesterna och han frågade en hel del, specialiseringsområde, språk, utbildning, tidigare erfarenhet, småpratsintresse eller arbetsintresse. Same same. När galamiddagen gick mot sitt slut fann jag mig bland tre australiska fotografer med sydeuropeisk bakgrund. Gestikulerande diskuterade de vem som skulle släppa av mig i taxin så att jag kom säkert hem. Det hela var aningen absurt och smått underhållande.

Tillbaka till vardagen i studion i Melbourne bara att det inte var som vanligt efter att monsieur hade lagt upp följande notis på intranätets startsida.

Congratulations to Anne in 1st year, the only Applied Photography student to enter the AIPP National Print Awards held in Brisbane. Anne submitted 3 prints scoring :

Portraiture 78
Architecture 77
Illustrative 76

An outstanding achievement on a national level. Congratulations from all the staff here in Applied Photography.

Reaktionerna var blandade, från glada gratulationer, till tystnad, till direkthet i ”jag är avundsjuk”. Jag har hört det tidigare och hellre rakheten i de orden än den avvaktande tystnaden. Jag har inte gjort något; det enda som har hänt är att mina foton har bedömts.

Min fotolärare Rob sa ”jag hörde du träffade Michael Coyne i Brisbane”. Hur vet du det svarade jag. ”En av mina bästa vänner”.

Monsieur sa att han ville prata med mig idag på förmiddagen. Jag frågade honom om han kände till en av de gestikulerande fotograferna från galan, han som ringde mig. Monsieur skakade på huvudet och skrattade. ”Good girl, if he wants to see you… good girl” sa han och försvann ner i korridoren fortfarande skakande på huvudet. Jag tror vi får prata mer om det här i dag.

3 comments:

* said...

Fan, det här är ju helt fantastiskt. Gud vad glad jag blir för din skull. HURRA!

Fröken Lund said...

Stort grattis till framgångarna! Jättekul! :-)

Anne said...

*, ja, det är good times just nu. Får se om det blir något mer av det.

Frken Lund, tack tack.