5.04.2008

Tom

Jag känner mig tom. Hittar inga ord så jag refererar. Vaknade sent, upptäckte att kylen var ännu tommare, gick omkring i nattlinne halva dagen, duschade till slut och gick ner och köpte något att äta, lade mig på sängen och försökte tentaläsa men somnade till Lekman.

Veckan som kommer är lika galen som veckan som gick. Flera plåtningar, ändå har jag inte hunnit med att ta de rullar film som jag skulle ha velat. Jag har inte ens bilderna klara i tanken. Vet att jag är på rätt spår men hittar inte vinkeln som avgör. Bra är aldrig bra nog.

Jag visade några negativ för min lärare på en narrativ serie jag gjort. Han tittade på dem, sedan på mig och svarade. ”Du frågar om det är bra när jag vet att du kan bättre”. Jag tog bilderna för en månad sedan; han har rätt. Bra är inte bra nog, men jag är tom.

3 comments:

Mård said...

...kom bara ihåg att om du redan har en kritiker som säger "inte bra nog" behöver du själv inte vara så hård. Det är svårt att se kvalitéerna i det man gör ibland, men det behövs även då du inte alltid gör det bästa. Det blir tungt att skapa annars. Du vet vad jag menar tror jag. Och du är ju grymt begåvad, det ser vi alla.

Lisa said...

Det är bra med höga krav på sig själv, men ibland kan det bli för mycket.

Hoppas att det snart känns mindre tomt!

Anne said...

Tack Mård, svårt det där. Men ja, det ska inte vara tungt och jag vet att jag mest är trött, frustrerad att jag inte räcker till. Det blir bättre.

Lisa, jag hoppas också det.