2.08.2008

Gå vidare mot gå

När jag behöver samla tankarna finns bara en sak att göra. Gå. Inte som i att lämna, bara som i att gå eftersom rörelsen på något sätt lugnar. För ett par år sedan när jag bodde i Frankrike började jag gå allt oftare. Det började med promenader ner till den vackra slottsparken några kvarter bort men behovet att gå längre växte sig snart starkare.

Jag började gå längs med floden, in i industriområde och motorvägar på väg bort mot nästa flod. Egentligen var det samma flod men den ringlade runt genom stan och ledde fram till ett bad där jag brukade träna. Det tog mig en timme till badet där jag simmade och sedan lade mig och solade ute på gräset innan jag bytte om och gick in till stan igen.

Jag tänkte ut gå nu.

6 comments:

Lisa said...

Jag brukar också gå. Det är så skönt och avslappnande. Tänkarpromenader... När jag bodde i Frankrike brukade jag sätta mig i någon vacker gammal kyrka och bara "meditera". Det var så rogivande atmosfär därinne.

Peter Madison said...

Mmm...gå är skönt. Jag brukar gå under himlarna och eftersom de alltid finns där uppe så kan jag gå hur långt som helst. Hoppas dina tankar kommer fram...

owe said...

Att gå fritt i naturen på både upptrampade och ännu ej upptrampade stigar är bra och nyttigt för att släppa tankarna fria men du kanske inte önskar att tankarna skall släppas fria, du vill kanse enbart samla dina tankar, inte minst att andas frisk luft är skönt gärna i en slottspark eller på en golfbana.

Anne said...

Lisa, hände att jag också gjorde. Katolska kyrkor är ännu mörkare och med de levande ljusen är de rogivande.

Peter, jorå. Någongång.

Owe, the trick is to keep breathing som de brukar säga.

smul said...

well, jag tror att du har gått färdigt snart. För den här gången.

Anne said...

Smul, du har förhoppningsvis rätt.