2.24.2008

Arbetar med reklaaam på Stureplaaan.

Arbetar med reklaaam på Stureplaaan. Sa kan vi inte ha det langre i profilinformationen. Det ar ju Melbourne Melbourne Melbourne igen. Och foto foto foto.

Det ar sju manader sedan jag flyttade fran Melbourne och att komma tillbaka i samma miljo ar nagot melankoliskt och overkligt. Samma barer, samma ansikte, till och med samma bostadshus men ingenting ar detsamma. Jag hor mina vanners berattelser och ser hur de har rort sig framat, fatt arbeten pa olika designforetag, andra har startat eget. Flera har sagt rakt ut att de tycker jag ar galen som lamnade den internationella byra jag arbetade pa, bade i Sverige och i Australien. Absolut galen som har valt att specialisera mig inom ett omrade eftersom det innebar att ga tillbaka som student. Adam var den enda i fredags som gratulerade mig till att jag blivit antagen i den stenharda konkurrensen pa fotoskolan.

Pa ett satt suger det att ga tillbaka till ett studentliv. Jag ar for gammal. Jag har redan fyra examina. Jag har arbetat som universitetslarare - tanken var aldrig att ga tillbaka som student. Jag har arbetat med design och med reklam och nu blir det annu en. Jag kande att jag inte kom vidare i Sverige. Jag minns samtalet jag och min CEO hade nar jag slutade pa byran. "Du maste specialisera dig Anne." Jag gor det nu. Ett steg tillbaka for att kunna kliva vidare. Ibland tar det bara lite langre tid.

6 comments:

Peter Madison said...

Hey, jag tycker inte du är galen, tvärtom! Du följer hjärtat och det är det enda att följa...i långa loppet. Dessutom passar du bättre i Melbourne än på Stureplaaan...fråga inte varför...haha... Hmm...å andra sidan är du på andra sidan jorden vilket betyder att det blir svårt med en spontanfika när jag är i sthlm...

Anne said...

Peter, jag vet och jag har vanner runt omkring mig som forstar.

Just nu trivs jag battre har an pa Stureplan. Sa ar det.

Owe said...

Vissa vet bättre Adam är en av dem.

Grattis Anne du är unik !

pinhead said...

Klart du gör rätt. Att gå sin egen väg är det bästa. Skit i vad andra säger.

Järnladyn said...

Tror din CEO hade en poäng. Och det är nog foto du brinner mest för och har en naturlig talang för.

Anne said...
This comment has been removed by the author.