1.01.2008

Old news

Förra nyårsaftonen inleddes med skaldjursmiddag nere i Melbourne marina och vi satt i högsommarvärmen och åt intill vattnet. Kvällen fortsatte i ett penthouse och jag kom precis i tid för att hinna med att skåla i champagne på en takterrass bland australier i smoking blandat med sommarklänningar. Långt nedanför på gatan trängdes människor vid Yarra river för att se fyrverkerierna. Högt upp stod vi och skålade in det nya året medan raketerna smällde runt omkring oss.

Det var en fest där champagnen aldrig slutade bubbla och han var på med ett självklart självförtroende. Jag undvek som vanligt att svara eftersom min tankar var hos någon annan. Det hade motsatt effekt och när jag långt senare gick ut ensam på en balkong följde han efter, stängde dörren och kysste mig utan att vänta på svar.

Från balkongen gick vi vidare in i hans sovrum, men man känner genast när någon tittar på en utan att se. Om man blundar kan man se vad man vill se. När han med sin tyngd över min kropp frågade när vi skulle ses tittade jag in i ögonen på en Hötorgsörn som hängde på väggen framför och visste svaret.

När vi gick ut i våningen låg det fortfarande människor och sov i soffor och på golv. I trappan mötte jag en man i boxershorts och i ett kök översvämmat av flaskor satt ett par och drack. Lämnade våningen utan att knäppa slingbacksen och klev in i en hiss täckt av stora speglar och svor tyst.

Det tidigare plattade håret låg ostyrigt lockigt, sotig ögonskugga låg under ögonen, bara ett örhänge satt kvar och jag tog av det. Ett blåmärke på halsen gick inte att göra något åt. Jag började gå längs med Yarra river i mina högklackade sandaler och svarta klänning med silverglans. Staden hade knappt vaknat och mina tunna sandaler blev blöta när jag gick genom vattnet på den nyspolade kajen. Några städare busvisslade och frågade om festen varit trevlig. Jag har aldrig känt mig billigare i en designklänning som när jag korsade gångbron från casinot på väg hem till min våning med deras röster bakom mig.

Ett par minuter senare låg jag i badet och när jag kom ut i lägenheten och såg hans våning på andra sidan floden kom ett meddelande på mobilen. Jag drog för gardinerna och lade mig i min dubbelsäng och somnade med våta kinder.

2 comments:

Miss Upsey Daisy said...

Tolkar jag fel när det hela inte lät så frivilligt?

Blåmärket?

Anne said...

ville mest berätta något som det kändes. okänsligt.