1.03.2008

Du vet hur det är

Jag träffade en AD från byrån jag arbetade på. Han är den kreatör som vann mest priser under tiden jag var där. Han hade börjat arbeta igen efter ett par veckors semester. När jag träffade honom såg han mer sliten ut än jag har sett honom tidigare. Han är bara några år äldre än jag och jag kunde inte låta bli att fråga om allt var ok. Han tittade genom sömniga ögon, svarade ”du vet hur det är”. Vi var alla mer eller mindre våra arbeten på byrån. Fanns inte kraft till något annat.

Kontrasten är desto större när jag inte längre är på någon byrå. Sysslolös är jag förstås inte. I dag laddade jag upp en ny site som jag har arbetat med en tid till ett företag. I mitt cv står det inget om att jag har gjort en del inom webb i Sverige och i Australien. Det är inte vad jag i huvudsak vill arbeta med. Men det är alltid kul när något man designat når ut.

4 comments:

Peter Madison said...

Mmm..du vet reklammannen jag brukar umgås med, han ser exakt likadan ut. Börjar snart bli lite orolig för det var väldigt länge sen jag såg honom utvilad och pigg och då måste man ställa sig frågan: Är det värt det? Är jobbet verkligen allt? Speciellt som man kanske har familj och sånt också...

Svårt.

Anne said...

Om arbetet är allt? Periodvis kan det vara det, eller snarast viktigast, i alla fall så länge man är själv. men samtidigt behövs perioder av vila för att kunna vara kreativ.

egon said...

det är en svår balansgång. bla därför jag inte gett mig in i den branschen, eller vill in där. det är tillräckligt stressigt på mitt nuvarande jobb...

Anne said...

Egon, våra arbeten är annars snubblande nära varandra.