12.13.2007

Surprise

En av mina barndomsvänner åkte in på sjukhuset med magsmärtor. Läkaren konstaterade sakligt att det kunde han förstå. Några timmar senare födde hon en son. Hon var inte medveten om att hon var gravid.

Jag är mest fascinerad. Kan man verkligen missa nio månaders graviditet? Jag tänker illamående, mage, ont och allmänt jobbigt fast samtidigt praktiskt att missa allt det där. Men omställningen måste vara något kaosartad. Oväntad julklapp.

11 comments:

Mård said...

Men herre- herre- herregud! Det är sånt man läser om i aftonbladet, och så nu i din blogg! Jag blir alldeles chockad och satt jag inte ned redan skulle jag fått lov att slå mig ned någonstans. Jag fick en existentiell kris av att vara några dagar sen, omställning, som sagt.

Anne said...

Mård, eller hur. klart chockartat. Inte för att jag vet, men skulle man inte känna... sparkar? Ont? eller ja, ont gjorde det ju uppenbarligen. helt galet.

Lina said...

har hört om detta två gånger förut, blev också väldigt förvånad första gången en kompis kompis "råkade" ut för det. man fattar inte att man kunnat missa alla tecken, liksom...

ylva said...

oj, jag har två vänner som har råkat ut för det. men de fick några veckor att vänja sig på innan barnen väl kom ut...

egon said...

en bekant hade så också. tror nog ändå någonstans att man kan se tecken, sen om man inte har möjlighet att se dem just då (stress, allmänt viktuppgång osv) är ju en annan femma.

Laanna said...

Allvarligt? Efter nio månader måste man ju ändå vara lite...eh..rund?

Peter Madison said...

heh...det kallar jag förträngning upphöjt i tio...
Är det möjigt?

Anne said...

Inte vet jag, men jag är inne på Egons linje.

Pinhead said...

Jösses, hon var skenintegravid. Har hört talas om tjejer som tror att de är gravida i 9 månader, fast de inte är det. Detta är alltså motsatsen. Fascinerande.

Anne said...

Pinhead, ungefär så.

.perpotator said...

avancerad förnekelse.
en kompis hade samma historia för en vecka sedan om en granne..
kul julklapp, hoppas att dom klarar omställningen och att det var ett friskt barn dom fick. är man inte medveten om sin graviditet så är man ju säkert ute och lever sitt liv som vanligt tänker jag.